Pain au chocolat, pâine albă, integrală, țărănească sau cu cereale, croissante, tarte cu fructe, ciocolată, lămâie, caramel și chiar pizza – acestea sunt doar câteva dintre deliciile care vor putea fi cumpărate în curând dintr-o brutărie care promite să aducă Parisul în Sibiu. Clienții vor avea chiar posibilitatea să urmărească întregul proces, un geam fiind singurul element care îi va despărți de brutari.
Un vis frumos la început, brutăria în stil parizian a devenit în câțiva ani realitate. Marius Vezan a trăit 30 de ani în Franța, timp în care s-a îndrăgostit iremediabil de patiseria locală și de aspectul brutăriilor. După mai mult de un sfert de veac petrecut departe de casă însă, a decis că Sibiul merită să se bucure de aceeași frumusețe. Așa s-a născut Brutăria Micul Paris.
„Brutăria Micul Paris a fost la început doar un vis...un vis frumos! Am locuit în Franța 30 de ani și într-o zi, când eram într-o brutărie franțuzească superbă, mi-a trecut prin minte cât de minunat ar fi să avem o astfel de brutărie și la noi acasă, în Sibiu. După câțiva ani de visat, totul a început să prindă încet încet viață. Momentul definitor a fost când l-am cunoscut pe Patrice, un brutar extrem de pasionat, cu o experiență în domeniu care ne-a dat pe spate. Mi-am luat inima în dinți și i-am propus o asociere, fără speranțe prea mari. Încântat de idee, Patrice a răspuns pozitiv provocării. Iată-ne acum la doi pași de marea deschidere”


Numele a fost ales cu mare atenție și transmite și el un mesaj – Franța vine la Sibiu, din toate punctele de vedere.
„Brutăria se numește Micul Paris pentru că dorim să transmitem un mesaj clienților noștri. Vrem să aducem o fărâmă din ceea ce au francezii în acest domeniu: modul de a produce „le savoir faire” este cel mai important. Se respectă un anumit procedeu, cu o maia făcută de ei, totul este măsurat, chiar și umiditatea produselor este atent urmărită. Toate acestea duc la un rezultat pe măsură, o prospețime fără egal, produsul finit fiind testat pentru a vedea cum se păstrează în condiții de frig după 24 de ore. și pentru ca toate aceste procedee de producție să fie respectate, am decis ca brutarul șef să fie un francez experimentat, dornic să se instaleze în Sibiu și să îi învețe și pe alți brutari ceea ce el știe cel mai bine să facă”


Transparența e un aspect pe care Marius și asociații săi au pus mare accent. Acesta este și motivul pentru care brutăria chic le va oferi clienților posibilitatea de a urmări întreaga muncă a brutarilor.
„Vrem să fim cât mai transparenți cu clienții noștri, să le arătăm cum muncim și cu ce produse. Astfel, prin intermediul unui geam securizat, clienții vor fi martori la tot ce se întâmplă în „spatele cortinei”. Coacerea pâinii se va face pe tot parcursul zilei și nu doar dimineața așa cum suntem obișnuiți, pentru că dorim să le oferim cumpărătorilor pâine mereu caldă. Totodată, în acest fel, la orice oră vor intra în brutărie, vor putea să vadă brutarii la lucru”Produsele rămase din ziua anterioară vor fi depuse separat și vor fi vândute cu 50% reducere. O altă idee adusă acasă din Franța este cea de 3+1 gratis. Mai mult, ziua de miercuri va fi dedicată copiilor. Micuții care vor veni alături de părinții lor vor primi cadou un desert.
„Clienții noștri trebuie să înțeleagă că un produs de calitate nu are neapărat și un cost usturător. O pâine făcută de noi va avea același preț ca un produs asemănător din orice alt magazin sibian. Diferența o vor face calitatea și prospețimea, iar la noi cuvântul congelat nu există!”De la începutul lunii mai, Brutăria Micul Paris va fi deschisă oficial pe Strada Mihai Viteazu nr 1a, în apropiere de Lidl. Deocamdată însă, pofticioșii se pot delecta cu bunătățile create de brutari, pe pagina de facebook.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi
Tag-uri: Paris Hilton , Brutăria Micul Paris , Cristina Vezan , Micul Paris , Pâine albă , Strada Mihai Viteazu , integrală , pain au chocolat , croissante , tarte cu fructe , pâine țărănească , pâine cu cereale , brutarie , tartă cu ciocolată , tartă cu lămâie , Marius Vezan
Vizualizari: 7754
Ultimele comentarii
Acum 9 ore
Adi Gliga
Acum 10 ore
Calitate nu cantitate
Acum 10 ore
Pastor Marginas
Acum 10 ore
Nemo
Acum 11 ore
Ion Iliescu