Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Autobuzul Tursib care a luat foc în stație: ”în fiecare zi ieșea fum din spate”

Autobuzul Tursib care a luat foc în stație: ”în fiecare zi ieșea fum din spate”

Autobuzul articulat care a luat foc chiar la intrarea în stația din Zona industrială vest a făcut obiectul unor sesizări verbale adresate șoferului. Unul din sibienii care a făcut aceste sesizări consideră că e vorba de nepăsare.

Una din cele mai recente sesizări făcută pe seama stării tehnice a autobuzului care a luat foc sâmbătă dimineața a fost formulată în urmă cu aproximativ două săptămâni, relatează un cititor al Turnul Sfatului, angajat al companiei Continental. ”Eram în acel autobuz împreună cu alți colegi de la Continental și observând că în fiecare zi ieșea fum din spatele interior al autobuzului îi spuneam mereu șoferului despre problemă. La care, dânsul «Da, știm de problemă, nu e nimic grav. Doar că pică ulei pe țeava de eșapament și se încinge și iese puțin fum»”, relatează cititorul Turnul Sfatului. El mai spune că i-a descris șoferului și un scenariu care, ulterior, a și devenit realitate, dar răspunsul primit a indicat nepăsare. ”Dacă într-o zi ia foc în trafic, atunci cea mai faceți? «Eee», spus șoferul. V-am trimis acest mesaj ca să afle lumea câtă nepăsare din partea Tursibului. Chiar trebuie să se întâmple o nenorocire mare ca să se ia măsuri?”, mai arată călătorul în discuție.

Sâmbătă dimineața, în stația de autobuze din zona companiei Continental, unul din autobuzele articulate achiziționate second-hand de Tursib a luat foc. Din fericire autobuzul era gol. Cel mai probabil, susțin pompierii care au intervenit, incendiul a fost cauzat de efectul termic produs de țeava de eșapament, neizolată.

autobuz incendiu2

60 de noi autobuze, ”pe țeavă”

Presiunea publică asupra autorităților locale și a conducerii locale a crescut în ultima perioadă, având în vedere contextul în care vechimea parcului auto al Tursib se reflectă evident în calitatea scăzută a serviciilor. Însă abia de anul trecut au fost demarate efectiv proceduri (identificare de finanțare, lansare de proceduri etc) pentru înnoirea flote. Tursib a contractat, mai întâi, un credit BERD pentru achiziția a 50 de autobuze, iar Primăria a lansat anul trecut o licitație pentru cumpărarea altor 10 autobuze diesel, pe care să le ofere societății de Transport. Atât în cazul Tursib, cât și al Primăriei, procedurile pentru atribuirea contractului sunt în faza de evaluare.

Licitația lansată în noiembrie anul trecut de Primăria Sibiu a avut termen de depunere a ofertelor luna ianuarie a acestui an. Potrivit detaliilor procedurii, termenul asumat pentru declararea unui câștigător este finele lunii aprilie 2018. Desemnarea câștigătorului dintre cele trei oferte depuse poate fi, însă, contestată, fapt ce ar prelungi atribuirea contractului chiar și mai multe luni.

Tursib a organizat licitația de achiziție a celor 50 de noi autobuze în februarie anul acesta, cu termen de depunere a ofertelor ziua de 20 martie. Licitația este organizată pe baza procedurilor BERD – autoritatea finanțatoare în acest caz -, fapt care dă autorităților speranțe într-o finalizare mai rapidă a tuturor demersurilor. ”Ofertele sunt în curs de evaluare. Au fost depuse patru oferte pentru autobuzele de 12 metri și două oferte pentru autobuzele de 18 metri lungime. Termenul de evaluare a ofertelor este mare, dar noi vrem să terminăm procedura cât de repede putem. Sunt peste 10.000 de documente care trebuie studiate, este un volum foarte mare de documentație. Noi am vrea să finalizăm procedura până în luna mai. Prima serie de noi autobuze ar urma livrate în termen de 18 săptămâni de la semnarea contractului, iar ultimele autobuze în termen 25 de săptămâni”, a declarat pentru Turnul Sfatului directorul Tursib, Dan Căprariu, într-o discuție purtată anterior incidentului cu autobuzul care a luat foc.

Pe termen mediu, administrația locală vrea ca numărul noilor autobuze - inclusiv electrice achiziționate pentru transportul public local - să depășească 100.

Citește și Sibiul va avea nouă autobuze electrice care vor circula pe două trasee

Criteriile Tursib la achiziționarea primelor zece autobuze Euro6: prețul, consumul, poluanții, garanția

Sursa foto: Facebook / Info Trafic Sibiu / Ana Maria Bobar

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

gigea

Acum 5 ani

vedeti ce patiti daca nu ascultati de "inginerii" cu pricina ?
Raspunde

Patrascu GABI

Acum 5 ani

Bună seara! Sa știți ca Tursib ul este praf la capitolul autobuze dar fata de alte orașe staunpic mai bine adică 0.000001%Mulțumesc!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus