Marţi,
29.11.2022
Innorat
Acum
0°C

Doliu pe Podul Minciunilor. Cine a fost pianistul Laci Hunyadi

Doliu pe Podul Minciunilor. Cine a fost pianistul Laci Hunyadi

Laci Hunyadi făcea parte din generația muzicanților din Sibiu care se cam duce, spune Radu Coica despre cel care nu i-a fost doar angajat, ci un bun prieten. Îl asociază cu Dundi Brașoveanu, Radu Ghizășan și Andrei Colompar și spune că pentru Atrium, Laci a fost sufletul localului și că nu va mai fi niciodată la fel.

A cântat la Atrium timp de 12 ani, încă de când s-a deschis localul. Pentru cei care lucrează acolo, locul va fi întotdeauna asociat cu Laci. Îl plâng cu toții și spun că locul nu va mai fi niciodată la fel fără poveștile și concertele sale la miez de noapte. Radu nu își poate stăpâni lacrimile atunci când începem să vorbim despre pianistul Laci Hunyadi.

„El va muri doar atunci când nimeni nu va mai vorbi de el, ceea ce nu cred că se va întâmpla prea curând. Localul este și va fi și peste 15-20 de ani asociat cu Laci, sunt convins. Am avut o relație foarte bună cu el. A fost un tip care îți spunea în față ce avea de spus, dar a fost extraordinar de loial. Nu am avut niciodată teama că va pleca de aici. a fost mai mult decât un prieten pentru noi, a fost un părinte, un unchi. Avea o relație foarte apropiată cu toți cei de aici. Era un om atât de vesel și plin de viață, chiar dacă de cele mai multe ori avea o figură morocănoasă”
La aproape 68 de ani, pianistul era un personaj foarte iubit al orașului. Vestea morții sale i-a întristat nu numai pe cei care au lucrat cu el de-a lungul anilor, ci și pe cei care veneau de multe ori la Atrium pentru a-l asculta.
„Sunt plăcut surprins de faptul că oamenii chiar au reacționat extraordinar la vestea pierderii lui și asta îmi demonstrează că era cu adevărat iubit. Eu cred că Sibiul este mai sărac acum, fără el”

Laci suferea de distrofie musculară ereditară, boală care devenise tot mai gravă cu trecerea timpului. Radu a încercat în nenumărate rânduri să îl convingă să meargă la medic, dar n-avea cu cine să discute. Pianistul prefera să se bucure de viață.

„Am încercat de multe ori să-l conving, dar el prefera să se simtă bine, să bea un coniac, să cânte la pian. De multe ori stăteam nopți întregi împreună și îmi povestea de toate. Știa atât de multe, atât în domeniul muzical cât și despre viață. A fost peste tot, le-a trăit pe toate și ni le-a povestit și nouă. Stăteam aici nopți la rând cu el, cântând, gustându-i coniacul, îi plăcea și vinul alb, implicit să și mănânce. Era o adevărată plăcere să îmi petrec timpul cu el. Nu era un simplu angajat. El făcea asta din pasiune, trăia pentru pian și pentru ceea ce făcea. Nu îl interesa de nimic altceva”

Înmormântarea lui Laci Hunyadi va avea loc sâmbătă, de la ora 13:30, la Capela Cimitirului. Cei care doresc să își ia la revedere de la iubitul pianist, pot face acest lucru mâine.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Stefan

Acum 4 ani

Da, un tip interesant care bucura urechea...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus