Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Groapa de gunoi a Sibiului se extinde cu cea mai mare celulă

Groapa de gunoi a Sibiului se extinde cu cea mai mare celulă

Tracon SRL, firma din Brăila care deține singurul depozit ecologic de deșeuri din județul Sibiu, a demarat procedurile pentru construirea celei mai mari celule de deșeuri.

Devenit operațional în urmă cu 14 ani, depozitul ecologic de deșeuri menajere și industriale (DEDMI) de la Cristian a fost prevăzut, de la bun început, să aibă cinci celule de depozitare, cu o capacitate totală de 2,8 milioane de tone. Prima celulă s-a umplut în martie 2011, a doua – în martie 2016, iar cea de-a treia celulă a ajuns la un grad de umplere de 60%, la finele anului trecut.

În aceste condiții, cei de la Tracon au demarat procedurile de autorizare a construirii celei de-a patra celule. Cu o capacitate estimată la aproape 900.000 de tone de deșeuri, această cea de-a patra celulă va fi mai mare decât primele două la un loc. Ultima celulă prevăzută pentru depozitul de la Cristian – a cărui funcționare era aproximată, inițial, să atingă termenul de 30 de ani – va avea o capacitate ușor mai mare decât cea aflată acum în folosință. ”Pe viitor, extinderea D.E.D.M.I. Cristian se va realiza funcție de modul eficient și rațional de utilizare a terenului deținut. Celula nr. 4 a fost proiectată pentru a funcționa pentru o perioadă de timp estimată de cca. 4-5 ani”, se arată în Studiul de evaluare a impactului asupra mediului, realizat la cererea celor de la Tracon.

Depozitul de deșeuri cuprinde în momentul actual trei celule de depozitare (etapa I), respectiv: - Celula nr.1: suprafaţa îndiguită = 2,5ha; volum estimat = 257.442mc; 379.092,51 to; - Celula nr.2: suprafaţa îndiguită = 2,5ha; volum estimat = 312.000mc; 458.640 to; - Celula nr.3: suprafaţa îndiguită = 2,5ha; volum estimat = 337.900mc; 506.850 to. În etapa a doua, celelalte două celule vor avea următoare valori estimate: - Celula nr.4: suprafaţa estimată = 3,85 ha; volum estimat = 590.000mc; 885.000 to; - Celula nr.5: suprafaţa estimată = 2,34 ha; volum estimat = 375.000 mc; 562.000 to; Sursa: Studiul de evaluare a impactului pentru DEDMI Cristian
Raportul la Studiul de evaluare a impactului pentru extinderea gropii de gunoi de la Cristian este supus consultării publice. Totodată, autoritățile de mediu din Sibiu anunță că acest document va fi supus și dezbaterii publice, în data de 29 mai 2018, la sediul Primăriei Cristian, începând cu orele 16:00.

Descarcă de aici Raportul privind impactul asupra mediului - Tracon SRL

Foto: arhiva TS

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

reporter voluntar

Acum 5 ani

Mult stimate domnule reporter, citam din textul publicat de dvs :Devenită operațională în urmă cu 14 ani, depozitul ecologic de deșeuri menajere........... Daca tot folositi femininul la primele doua cuvinte, de ce nu faceti acordul cu cele ce urmeaza ? ceva de genul : Devenită operațională în urmă cu 14 ani, depozita ecologica de deșeuri menajere............. Sau poate vreti sa va publicati diploma de BAC ?
Raspunde

Alzara 1918

Acum 5 ani

In subconștientul său persista “ groapa de gunoi “!
Raspunde

Traian Deleanu

Acum 5 ani

Mulțumesc de sesizare, am eliminat dezacordul.
Raspunde

io de la tara

Acum 5 ani

puteeeeeeeeeee!!!!!!!
Raspunde

McD

Acum 5 ani

Interesant...dl. Deleanu, ce mai stiti despre modernizarile anuntate anul trecut e CFR in gara Sibiu, referitoare la refacerea peroanelor, a iluminatului , accesului catre peroane, posibilitatea construirii unui lift pentru persoanele cu handicap precum si alte aspecte atat de necesare in aceasta zona? Va rog daca se poate sa va informati si sa ne puneti la curent cu demersurile. Multumim.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus