Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Cea mai nouă rută a Tarom de la Sibiu va fi deschisă pe 15 iulie

Cea mai nouă rută a Tarom de la Sibiu va fi deschisă pe 15 iulie

Cursa Tarom care va lega Sibiul de Stuttgart va consemna primul zbor în dimineața zilei de duminică, 15 iulie, anunță reprezentanții aeroportului sibian. Deocamdată, pe site-ul companiei nu au fost afișate prețurile.

Cel mai longeviv partener al Aeroportului internațional Sibiu va opera curse pe relația cu Stuttgart în fiecare zi de miercuri, vineri și duminică. Plecarea din Sibiu este programată la ora 09:25 (11:25, aterizare la Stuttgart), în timp ce cursa de la Stuttgart este programată să decoleze la 17:20 (19:20 aterizează la Sibiu).

În afară de ruta ce urmează a fi inaugurată în iulie, Tarom mai operează de la Sibiu zboruri către München, cu șase frecvențe pe săptămână, de luni până sâmbătă. Aeronavele Tarom zboară pe această rută de nu mai puțin de 19 ani. „Creștem capitalul de încredere al companiei Tarom. Sibiul este un pol reprezentativ de creștere și potențial pentru TAROM. Nu este însă suficient să știm că există un potențial, ci trebuie să valorificăm în mod real acest avantaj, nu doar conjunctural, ci ca o sursă constantă pentru dezvoltarea companiei și a rețelei de rute operate. Avem încredere că, odată cu reînnoirea flotei companiei, introducerea cursei directe Sibiu – Stuttgart, răspunde cerințelor pieței și asigură o perioadă scurtă de maturizare a rutei”, a declarat Werner-Wilhelm Wolff, director general Tarom, potrivit unui comunicat remis de aeroportul sibian.

Directorul general al Aeroportului internațional Sibiu, Marius Gîrdea, apreciază că noua rută vine ca urmare a politicilor de dezvoltare a traficului de pasageri de la Sibiu. “Crearea unui context atractiv pe termen lung pentru companiile aeriene este o condiție esențială pentru atragerea de noi rute sau extinderea celor existente. În mod cert, anunțul extinderii operațiunilor companiei aeriene TAROM la Sibiu validează această abordare și în același timp ne motivează pentru a menține această traiectorie ascendentă”, afirmă Gîrdea, potrivit aceleiași surse.

Destinație Data lansării Zile de operare Plecare din Sibiu – sosire Stuttgart Plecare din Stuttgart – sosire Sibiu
Stuttgart 15 Iulie 2018 Miercuri, Vineri, Duminică 09.25 – 11.25 17.20 – 19.20

(*) ore locale

Președintele Consiliului de administrație al AIS, Gabriel Tischer, pune deschiderea noii rute și în contextul obiectivelor financiare ale instituției. “Deciziile companiilor aeriene în ceea ce privește lansarea de rute de la aeroportul sibian, printre care și ruta anunțată astăzi de către compania Tarom, Sibiu – Stuttgart, înclină tot mai mult balanța în direcția atingerii obiectivului principal al managementului actual, cel de a transforma aeroportul într-o companie profitabilă“, declară Tischer.

AIS funcționează în subordinea Consiliului Județean Sibiu. Daniela Cîmpean, președinta CJ Sibiu, consideră că relația comercială cu Tarom trebuie dezvoltată în continuare. “Prin deschiderea acestei rute facem încă un pas important în extinderea acestui parteneriat, care prin eforturi comune răspunde așteptărilor comunității deservite de Aeroportul Internațional Sibiu. Pe această cale, ne exprimăm aprecierea pentru progresele semnificative înregistrate de compania TAROM și, nu în ultimul rând, avem convingerea că în anul Centenarului Tarom va fi «compania care unește România»”, arată Daniela Cîmpean.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus