Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

April Bistro. Sebeșenii și-au deschis restaurant în Sibiu

April Bistro. Sebeșenii și-au deschis restaurant în Sibiu

La doi pași de Butoiul de aur, într-un spațiu în care s-au desfășurat și niște italieni anul trecut, s-a deschis April Bistro. Le-am trecut pragul, din întâmplare, chiar în a doua zi de la deschidere, iar înăuntru eram doar noi și reprezentanții noului restaurant. De loc din Sebeș, oamenii spun că au ales Sibiul deoarece în cetatea din Alba Iulia, mult mai aproape de ei, nu au găsit cale ”să intre”. ”Acolo sunt doar câțiva oameni înstăriți care dețin spațiile comerciale și nu ai loc să treci de ei. Dar și aici, am avut noroc că am găsit spațiul ăsta”, speră, juvenil, proprietarii.

Ceea ce au amenajat sebeșenii la poalele cetății din Sibiu este minimal și, la o primă vedere, de bun gust. Câteva decorațiuni pe pereți, becuri ”mai șui”, băi liliputane, trei încăperi plus cea cu barul, puțin peste zece mese cu câte patru locuri. Boxele micuțe din colțuri fac ca muzica preluată de la un radio on-line spaniol să fie cam prea stridentă pentru atmosfera altfel liniștită a locului.

Din meniul în care prețurile sunt scrise cu markerul peste foile ”trase în țiplă”, intențiile sebeșenilor în oferta lor către sibieni nu par a avea o direcție foarte clară. Adică, ai de ales bruschette cu ton și feta, tot felul de supe creme, doradă în sare, pulpă de rață cu varză roșie și sos de portocale sau farfalle cu somon fumme, dar și ceafă de porc la grătar, hamburger, ciorbă de legume ori văcuță sau energizante de băut. Cu toate acestea, meniul nu este unul tocmai stufos – semn bun – și pare, totuși, să încerce o ofertă mai îndrăzneață pe alocuri, cu prețuri care par a fi ușor mai mici decât media din centrul istoric al Sibiului. Ca exemplu la îndemână, cafeaua costă șase lei, în timp ce cam peste tot în zona centrală a urcat la cel puțin 6,5 lei.

supa crema de ardei copti april bistro Supă cremă de ardei copți

Am sărit peste aperitivele dominate de bruschette, iar la primul fel ne-a fost adus – într-un timp decent – o supă cremă de ardei copți și una de ceapă. La capitolul prezentare, evident că a câștigat detașat cea de ardei copți, dar la gust cea de ceapă a avut întâietate. Porțiile au fost decente, fapt care s-a adăugat calității.

Supă cremă de ceapă Supă cremă de ceapă

Pentru felul principal am cerut un piept de rață care, în meniu, era promis a fi însoțit de piure de mango și sos de rodii. Ospătarul-proprietar a uitat sau poate nici nu s-a gândit să mă întrebe cum prefer carnea, iar bucătarul a considerat – probabil – că îmi place în sânge. De lucrul acesta mi-a dat seama la prima tăietură, când printre piureul de mango care mai păstra din plin gustul fructului a început să băltească sângele. N-am mai cerut, însă, ca bucătarul să mai intervină asupra cărnii, astfel că, atunci când am trecut de jumătatea porției, cea mai mare parte din farfurie arăta ca după un măcel. Una peste alta, modul de prezentare (foto principală) și gustul preparatului a oferit o experiență satisfăcătoare. Dacă nu era sângele, șansele unui ”uau” ar fi crescut.

Cum la desert aveam de ales între înghețată, tartă cu fructe sau brioșe, am cerut nota. Care a adunat un total de fix 77 de lei: 12 lei pentru supa cremă de ceapă, 13 pentru cea de ardei copți, 37 de lei pentru pieptul de rață, șapte lei pentru un orez cu legume și opt lei pentru o sticlă mare cu apă.

Tineretul sebeșean

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

3 comentarii

grup de turisti

Acum 5 ani

de departe...cel mai prost plating de restaurant din sibiu. mai bine il facea ca la tara cu un patrunjel aruncat deasupra. cum sa pui sosul intre pireuri?? strici si sosul...si pireul. doamne dar mare e gradina domnului!!!
Raspunde

Calator

Acum 5 ani

am trecut si eu cu familia zilele astea si am fost foarte multumiti de preparatele acestor tineri, am inteles de la proprietari ca in scurt timp o sa amenajeze si terasa, fapt ce cu siguranta o sa ne faca sa mai mergem in acest loc..
Raspunde

Grup turisti 2

Acum 5 ani

Cred ca ar fi fost mai benefic un sfat/ sugestie pentru acesti tineri. Sunt la inceput de drum si ar fi de bun augur sa fie incurajati, sa devina mai buni printr-o critica constructiva. Evident ca este mult mai simplu sa aruncam cu vorbe urate, in ceea ce realizeaza ai nostrii tineri, care se straduieec sa realizeze ceva si nu stau pe banii statului. As fi tare curios draga Grup de Turisti cum ai reactiona daca ti-as desfinta in doua fraze realizarile tale personale?!!!!!!!???
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus