Sâmbătă,
13.08.2022
Partial Noros
Acum
28°C

Romania Student Tour: Redescoperirea și promovarea patrimoniului cultural al Sibiului

Romania Student Tour: Redescoperirea și promovarea patrimoniului cultural al Sibiului

 

Sub egida Ministerului Tineretului și Sportului, Casa de Cultură a Studenţilor Bucureşti realizează în perioada 25 – 28 mai 2018, prima etapă de teren din acest an, a proiectului Romania Student Tour - program naţional de redescoperire şi promovare a patrimonului cultural şi natural al României. În cadrul programului, vor avea loc deplasări în județul Sibiu.

Deplasările vor avea ca obiective ansambluri arhitecturale, tradiţiile și obiceiurile din zonă, parcuri şi rezervaţii naturale, situri fosilifere și arheologice. Acțiunea este dedicată Centenarului Marii Uniri și Anului European al Patrimoniului Cultural.

Imaginile rezultate din aceste incursiuni vor sta la baza realizării catalogului foto „Sibiu, capitala, capitalelor”, care se doreşte reprezentativ pentru această regiune cu un potenţial deosebit, şi care permite publicului larg să cunoască şi să fie cucerit de resursele locurilor, de natură, oameni, tradiţie, istorie şi de obiectivele sale turistice.

Catalogul va fi prezentat în seria de manifestări „Sibiu, Regiune Gastronomică Europeană 2019”, dar și la diverse evenimente naţionale şi internaționale.

În urma acestor acţiuni, vor fi organizate la Bucureşti, cât şi în alte localități din regiunea explorată, expoziţii de fotografie.

În palmaresul programului sunt consemnate acţiuni care s-au concretizat în zece cataloage foto de mare succes: Dobrogea la răscrucea timpurilor, Descoperirea Naturii în Gorjul montan, Ținutul Vulcanilor, Țara dintre Crișuri, Din lumea Banatului, Haţeg ţinutul dinozaurilor, Din tainele Bucovinei, Ţinutul Neamţului, Enigmele Buzăului, Plaiurile Vrancei.

Romania Student Tour constituie un concept original privind redescoperirea și promovarea patrimoniului cultural și natural al României. O echipă ce renaște an de an, în urma celei mai importante competiții naționale de artă fotografică dedicată în exclusivitate tinerilor, pune în aplicare un trio-dimensional „știință, pasiune, artă”. Succesul remarcabil înregistrat la numeroase evenimente culturale și de tineret în plan intern și internațional a demonstrat, pe deplin, că Romania Student Tour este un produs cultural cu consistență valoroasă și o vizibilitate notabilă. Prin fotografie, ca mediu informațional, prin modalitatea de abordare și prezentare, descoperim la România Student Tour o lume fascinantă, cu o profundă încărcătură emoțională, o Românie reală.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus