Luni,
23.05.2022
Acum
0°C

Copiii din Sibiu au devenit ocrotitorii animalelor marine

Copiii din Sibiu au devenit ocrotitorii animalelor marine

Copiii sibieni au devenit prietenii animalelor marine, la evenimentul de lansare a cărții „Delfinii înoată liber”, publicată la finalul săptămânii trecute.

„Delfinii înoată liber”este o poveste de vară, potrivită pentru călătoriile la mare, care le arată copiilor că lumea acvatică are nevoie de ajutor și îi încurajează pe cei mici să găsească soluții pentru salvarea animalelor marine, alături de personajele principale, Tudor și Dalia.

„Aceasta este cea de-a treia carte lansată de asociația noastră ca parte a eforturilor de a-i apropia pe copii de natură si de a-i încuraja să o protejeze. Pe cea de-a patra o vom lansa la final de an și va fi scrisă de copii. Până acum am abordat noi diverse teme ecologice și le-am propus celor mici diverse soluții, prin prisma poveștilor. Însă le vom preda lor ștafeta, să vedem ce soluții creative vor găsi la problemele curente de mediu," a declarat Raluca Faloba, președintele Asociației „Joaca de-a ecologia”.

Evenimentul a inclus teatru și muzică pentru copii și a fost organizat în aer liber. Cei mici au descoperit povestea lui Tudor și a Daliei printr-un spectacol de teatru de păpuși, cu participarea prietenilor de la „Fram Book Club” iar artista Dominique Simionescu i-a purtat pe copii în ritmuri muzicale pe o „insulă misterioasă" să înoate cu delfinii.

Cartea "Delfinii înoată liber" poate fi personalizată și include abțibilduri fosforescente pentru ca cei mici să își creeze propriul peisaj cu noctiluca, un microorganism care pare să dea mării o nuanță

fosforescentă în timpul nopților calde de vară.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus