Luni,
28.11.2022
Innorat
Acum
0°C

Protect your pocket! O campanie europeană, lansată la scurt timp după furtul „diplomatic” din Sibiu

Protect your pocket! O campanie europeană, lansată la scurt timp după furtul „diplomatic” din Sibiu

Din această dimineață veți putea vedea pe panouri stradale clipuri amuzante cu personaje animate care se află în mulțime, dar uită să aibă grijă de buzunarele lor, iar bunurile de valoare sunt în pericol.

În realitate deloc amuzant, subiectul este unul oarecum jenant, în special după ce diplomatul rus Valerii Kuzmin s-a plâns că a fost buzunărit în Sibiu în timpul Festivalului Internațional de Teatru. Clipurile fac pare dintr-o campanie europeană, lansată astăzi, anunță Poliția Română, iar mesajul este simplu – aveți grijă la buzunare! Campania europeană de prevenire a furturilor din buzunare „Protect Your Pocket!” este o inițiativă a Rețelei Europene de Prevenire a Criminalității (EUCPN) din cadrul Comisiei Europene și a fost lansată în această dimineață.

Scopul proiectului este ca oamenii să învețe să aplice măsuri de autoprotecție atunci când se află în locuri aglomerate. Astfel, în 25 de state europene, printre care și în România campania se va desfășura în mediul urban, începând de astăzi.

Oamenii vor putea viziona pe ecrane stradale trei videoclipuri. Fiecare film demonstrează, cu umor, cum un personaj animat nu acordă atenție obiectelor din buzunarele lui, în timp ce se află într-o mare mulțime.

„Apreciem că o atenție sporită trebuie acordată bunurilor dumneavoastră mai ales atunci când vă aflați în aglomerație, la evenimente (concerte, spectacole, festivaluri, pe stadion, în mijloacele de transport în comun etc.), unde hoții de buzunare pot profita de orice moment pentru a acționa. Nu purtaţi bani sau valori în buzunarele laterale ale hainelor”, mai anunță Poliția Română.

După cum am menționat deja, campania vine la scurt timp după ce ambasadorul rus în România, Valerii Kuzmin, s-a plâns poliției că a fost jefuit la Sibiu, în Piața Mare, în timpul Festivalului Internațional de Teatru. Kuzim a rămas fără bani, dar și fără cardul diplomatic. Poliția a anunțat ulterior că îl caută pe autorul furtului.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

4 comentarii

Cl. Anul politic

Acum 4 ani

Așa e, protejați-vă singuri, că autoritățile s-au evaporat. Dar nu pe gratis.
Raspunde

Calin

Acum 4 ani

Bune campaniile astea. Au mai fost, dar la Politie e letargie....
Raspunde

nepotul

Acum 4 ani

sa de-a inapoi paltonul si ceasul de la bunicu ............ si toate cele
Raspunde

Alex

Acum 4 ani

Dar de solutia cu politisti vigilenti pe strazi , ce spuneti ?! E obositoare si complicata ?! Puteti sa montati camere de luat vederi si sa stati in continuare tolaniti in birouri .
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus