Joi,
24.09.2020
Partial Noros
Acum
23°C

Trandafirii – Flori deosebite, ușor de îngrijit

19 Iunie 2018 14:00

Trandafirii – Flori deosebite, ușor de îngrijit

E ceva special la trandafiri…un ceva, nu știu ce, care face inimile să tresară de bucurie la vederea lor. Aceste flori deosebite sunt iubite și apreciate de toate doamnele și domnișoarele, iar locuințele capătă culoare atunci când au și doar un trandafir în vază. Să ne imaginăm ce ar putea face chiar mai mulți trandafiri îngrijiți în mod corespunzător...

Trandafirii sunt plante cu flori extrem de ușor de îngrijit, astfel că atenția acordată lor transformă chiar și un grădinar neexperimentat într-unul iscusit. Cu sute de soiuri disponibile pe piață, fiind plante cu adevărat perene, trandafirii sunt printre cele mai căutate flori pentru grădini.

Trandafirii îngrijiți se deosebesc imediat de cei lăsați să crească „singuri”, prin foliaj bogat, frumos colorat, multitudinea de boboci, lipsa semnelor de boală, înălțime, diferențele fiind evidente chiar și pentru o persoană neinițiată în tainele grădinăritului.

trandafiri (3)

Când se plantează trandafirii?

Surprinzător sau nu, trandafirul poate fi plantat pe toată perioada anului, excepție făcând, bineînțeles, perioadele în care pământul este înghețat. Apoi, în funcție de fiecare anotimp în parte, modul de îngrijire diferă. Întrucât suntem la începutul verii, trebuie să avem în vedere câteva aspecte esențiale.

Vara, ca de altfel pe perioada întregii înfloriri, îngrijirea trandafirilor înseamnă mai ales curățarea de florile ofilite. Pentru a regenera planta și a facilita apariția noilor flori, florile de trandafiri se rup, după ofilire, de la primul nod. Floarea pregatită să fie curățată se va desprinde foarte ușor.

trandafiri (2)

Aveți grijă în această perioadă ca trandafirii să se ventileze cât mai bine. Dacă trandafirul este prea des, puteți să eliminați o parte din ramuri pentru a lăsa planta mai aerisită.

Udatul trandafirilor vara trebuie să fie regulat și să se evite uscarea completă a rădăcinilor. Nu stropiți trandafirii pe frunze și încercați udați florile doar dimineața.

Mai multe informații, indicații de creștere și îngrijire puteți găsi pe pagina de internet a serei de flori Camelia’s.

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus