Joi,
16.07.2020
Partial Noros
Acum
23°C

O „victorie măreață” în  întâmpinarea centenarului

04 Iulie 2018 22:56

N-aș vrea să adumbresc imaginea țării în perspectiva centenarului dar nici nu putem ascunde sub preș realitatea.

E clar. Întâmpinăm centenarul cu o lovitură zdrobitoare aplicată justiției. O victorie de răsunet a forțelor care încorsetează România în mrejele profitorilor de pe urma zisei noastre revoluții. Da, este vorba de o adevărată pătură socială clădită pe minciună și furt care a acaparat puterea economică și politică a țării. De când – cu deosebire urmare dorinței de pătrundere în clubul european - justiția a încercat să facă ordine, avem reacția dură a acestei adevărate tagme a infractorilor. Nu le-a mers cu coruperea procurorilor și judecătorilor, în schimb le merge șnur cu mutilarea legilor, metodă mult mai la îndemână și mult mai eficientă. Iată, prin lege se dezincriminează unele fapte grave de care se fac vinovați cum tot prin lege se îngrădesc mijloacele procedurale prin care pot fi scoase la lumină și judecate.

Faptul oripilează conștiințele dar lor nu le pasă. Au la discreție instrumentul cel mai puternic și eficient: PARLAMENTUL. Se baricadează îndărătul votului popular din 2016. Poate striga strada cât o vrea, caravanei nu-i pasă. La ei e pâinea și cuțitul.

Se spune că legiferarea aceasta ar fi conjuncturală, că s-ar proteja doar interesele lui Dragnea. Nu-i așa. Spre rușinea întregii țări, se protejează interesele tuturor infractorilor. Am ajuns într-un asemenea stadiu de decădere încât infractorii mulează legile pe calapodul  propriilor interese. Nici în cele mai negre vise nu era de crezut că România poate traversa o perioadă atât de nefastă. Și culmea tupeului, se autointitulează descălecători ai dreptății și justiției, dacă te iei după elucubrațiile lui Dragnea și Tăriceanu.

Dar sentimentul de neputință și amărăciune nu se oprește aici. Perspectiva poate fi și mai sumbră. Vor merge, cum ne-au promis, până la capăt. Îl vor suspenda pe președinte, vor înlocui tot ce se poate la vârful procuraturii și justiției. Astfel ne vor demonstra ce minuni se pot face cu voința populară exercitată prin parlament.

Pot jubila, viitorul previzibil va fi tot de partea lor. Examinat realist, pulsul popular le este – și se anunță a le fi – favorabil tot lor. Strada se manifestă – tot mai palid – doar pe meleaguri transilvane. În rest, roșul pare bătut în cuie. Percepția populară este intim pătrunsă de populism. Românul, la nivel de masă, nu se întreabă de unde se alimentează populismul și cu ce preț pentru țară, pentru  generațiile care urmează să plătească împrumuturile. Consumăm în neștire produsele altora în timp ce țara se prăbușește. Mai e cineva în stare să stăvilească această degringoladă?

S-au pus speranțe în influența organismelor euro-atlantice. Speranțe mai mult decât problematice. Uniunea Europeană are problemele ei grave. Chiar dacă ar vrea, nu are mijloacele necesare pentru a influența decisiv mersul politicii actuale. Eventuale sancțiuni nu pot merge dincolo de diminuarea sumelor nerambursabile – de altfel nevalorificate – sau înlăturarea dreptului de vot. Ori infractorii sunt dispuși la orice sacrificii ale țării în schimbul protejării propriilor interese.

De altă parte, se pare că nu sunt singuri pe cărare. Cine crede că puternica influență subterană rusească de subminare a politicii românești la/și/după 1989 a luat sfârșit, se înșală amarnic, tot astfel cum se înșală și acei care cred că mâna evreiască de care s-au servit – în 1945 ca și în 1989 - s-a spălat cu totul de păcate.

Țara se confruntă cu dificultăți cărora generația de azi se dovedește că nu este dispusă și nici capabilă să le facă față. Vorbim, și vom vorbi în continuare de generațiile de români care au înfruntat istoria pentru a ne închega ca neam și a ne construi o țară. Da, cinste lor, cinste memoriei lor. Dar pentru o adevărată și mândră aniversare s-ar fi cuvenit să venim și noi, cei de azi, cu ceva. Nu intru în amănunte pentru a demonstra pe larg cu ce venim. Mă mărginesc în aceste rânduri la distrugerea nimbului justiției și e destul. O țară în care hoții și mincinoșii își fac legi după bunul lor plac nu e de mândrie ci dimpotrivă, e de plâns.

 

Comentarii

1 comentarii

McD

Acum 2 ani

...ce destin...sa-ti moara tara cand implineste 100 de ani...de iubire si nepasare moare tara asta...neiubire este sa asisti pasiv la moartea tarii tale...Oana Pellea.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus