Vineri,
27.01.2023
Innorat
Acum
-0°C

Profi cere clienților să returneze anumite produse care ar putea fi contaminate

Profi cere clienților să returneze anumite produse care ar putea fi contaminate

Profi, unul dintre cele mai mari lanţuri de magazine la nivel local, a făcut un apel către consumatori să returneze mai multe produse congelate. Magazinul anunță că e vorba de o măsură de prevenție. Măsura a vizat și alte lanțuri de magazine. Autoritățile au anunțat deja rezultatele analizelor de laborator.

Magazinele Profi recheamă produsele „Fruit Stawberries” (căpşuni congelate FELCO), „Fruit Cherries Pitted” (vişine congelate FELCO), „Mix Mexican Nº3 HG” (GRADENA Amestec Mexican), „Risotto PL GRADENA” (GRADENA Amestec Mexican cu Orez) şi „Risotto PL GRADENA New” (GRADENA Amestec Mexican cu Orez). Produsele pot fi returnate la magazin însoţite de bonul de casă, urmând să fie returnată contravaloarea lor.

Reprezentanţii Profi au precizat că este vorba despre „o măsură internă de prevenție generată de suspiciunea unei infestări cu Listeria, deși nu există nicio confirmare concretă care să indice faptul că produsele respective ar fi neconforme din punct de vedere calitativ”.

În județul Sibiu sunt 14 magazine Profi.

Zilele acestea, mai multe produse congelate au fost retrase din magazinele din România, printre care Carrefour, Mega Image, Penny Market, Matro, Lidl după cazurile de contaminare cu Listeria în Europa. Cu toate acestea, urme ale bacteriei nu s-au găsit în produsele retrase.

Astăzi, Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor a anunțat că a finalizat primele analize de laborator pentru probe prelevate din produsele congelate retrase preventiv de la vânzare. „Rezultatele examinărilor de laborator au infirmat prezența Listeriei monocytogenes în probele prelevate din următoarele tipuri de produse congelate: fasole verde tăiată, broccoli, ardei gras fâșii, porumb dulce, amestec mexican de legume, aflate pe lista de distribuție a produselor congelate pentru care s-a inițiat retragerea preventivă de la comercializare din statele membre”, precizează instituția.

Notificările actualizate, primite prin Sistemul Rapid de Alertă pentru Alimente și Furaje, nu includ buletine de analiză care să indice prezența Listeria monocytogenes în produsele congelate de pe piața din țara noastră, mai transmite ANSVSA.

Probe prelevate din alte produse congelate, care au făcut obiectul retragerii preventive în Uniunea Europeană, sunt în curs de analizare în laborator.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

2 comentarii

LIDL

Acum 4 ani

Alte magazine primesc produsele inapoi chiar si fara bon de casa dar astia sunt mai cu mot si au nevoie si de bon.
Raspunde

Anonimus

Acum 4 ani

Draga lidl,daca vine clientul cu produsul trebuie sa ii dai contravaloarea produsului.in primul rand fara bon nu ai certitudinea ca l-a cumparat de la tine si in al doilea rand banii ii dai din incasarile magazinului care nu se dau fara act doveditor.asa ca bonul de casa e sfant in astfel de cazuri.nestiutorii isi dau cu parerea.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus