Sâmbătă,
20.04.2024
Innorat
Acum
9°C

Un tânăr de 14 ani candidează pentru funcția de guvernator în SUA

Un tânăr de 14 ani candidează pentru funcția de guvernator în SUA

Ethan Sonneborn are 14 ani și vrea să fie următorul guvernator al statului american Vermont. Vermont și Kansas sunt două dintre statele americane în care nu există restricții de vârstă pentru candidații la această funcție.

„Vârsta mea nu joacă un rol important în această campanie. Oriunde merg, mesajul meu este dincolo de problema vârstei”, a spus tânărul citat de CNN. Sonneborn este candidat din partea Partidului Democrat.

„Eu am decis să candidez pentru funcția de guvernator după ce am văzut că atât de mulți politicieni eșuează în politică, optând să lucreze mai mult pentru corporații și lobiști decât pentru alegătorii lor. Simt că există o nouă generație care poate face o treabă mai bună în statul nostru”, a mai spus candidatul. La dezbaterile electorale acesta vorbește despre subiecte precum controlul armelor, reforma sănătății, dezvoltarea economică și educație.

Pe parcursul lunii august acesta se luptă cu alți patru candidați democrați în cadrul alegerilor preliminare. „Pe scurt, campania mea aș putea-o sintetiza într-o singură frază: Este treaba guvernului să facă viața oamenilor mai bună”, a declarat acesta la o emisiune televizată. Dacă va fi ales, acesta a spus că va lăsa școala, iar dacă nu, se vede în continuare implicat în viața publică.

În acest an, Ethan Sonneborn nu este singurul american minor care vrea să devină guvernator. În statul Kansas alți șase tineri s-au înscris în scrutinul preliminar.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus