Luni,
05.12.2022
Cer Senin
Acum
1°C

Ce facem în weekend?

Ce facem în weekend?

Festivalul Medieval „Cetăți Transilvane” acaparează centrul orașului weekend-ul acesta. Evenimentul va lua startul oficial chiar vineri seara, cu tradiționala paradă a personajelor medievale la care participă, costumați în veșmânt medieval, toți artiștii.

Vineri, 24 august

Night Cross Challenge are loc în această seară, începând cu ora 20:00, în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului. Anul acesta în premieră va fi organizată o cursă a copiiilor pe categorii de vârstă, iar startul celor două curse tradiționale, de 4,5 km, respectiv 9 km va fi dat la ore distincte, pentru a evita aglomerarea traseului.

night cross FOTO ANDREI PILOIU

Festivalul Medieval începe oficial în această seară, de la ora 21:00, cu parada personajelor medievale. O jumătate de oră mai târziu, trecătorii sunt invitați la un concert susținut în Piața Mare de Strella Do Dia din Portugalia, urmând Cimpoierii din Transilvania și tradiționalul spectacol pirotehnic susținut de această dată de trupa de animație și jonglerii cu foc Sirius.

De la ora 22:00, Charlie Fălămaș este așteptat pe scena localului Imperium din centrul orașului. Tânărul artist va interpreta atât creații proprii, cât și cover-uri.

charlie imperium

Sâmbătă, 25 august

Aqua Fun pregătește cel de-al doilea episod din seria petrecerilor la piscină. Între 9:00 și 19:00, cei care doresc să se bălăcească și să se relaxeze pe marginea piscinei, pot face acest lucru la ștrand. Prețul unui bilet este de 30 de lei pentru adulți și 20 de lei pentru elevi, studenți și pensionari. Copiii până în 3 ani au intrarea liberă.

Cea de-a doua zi de festival îi așteaptă pe vizitatori cu un iarmaroc medieval, grupuri de reconstituire istorică, ateliere interactive și spectacole de teatru pentru copii. De la ora 13:00, Karavana del Sol susține un concert în Piața Mare, iar de la ora 16:00, doritorii pot chiar să ia lecții de duel, dans și vor trece prin probe de îndemânare.

Festivalul Medieval Sibiu -www.fmct.ro (4)

În Muzeul în aer liber, atât cei mici cât și cei mari sunt așteptați să învețe despre satul tradițional și secretele lui. Va fi reînnoită atmosfera din vechile școli rurale, iar cei prezenți vor avea de ales dintre mai multe ateliere (de creativitate, de îndemânare, de descoperire) și nenumărate ore de joacă și de experimentare, având atenta îndrumare a muzeografilor și a meșterilor inimoși. Nu doar Școala din Ticera va fi gazdă bună pentru învățăcei, ci și alte gospodării, case sau ateliere din Muzeul ASTRA.

De la ora 19:00, tot în Muzeul ASTRA, vizitatorii sunt invitați la un concert susținut de Mircea Florian. Mai multe informații găsiți AICI.

Mircea florian

Duminică, 26 august

Transilvania Train ajunge în sfârșit la Sibiu. La final de drum, atât călătorii trenului care a plecat cu câteva zile în urmă din Brașov, cât și trecătorii, pot să urmărească un concert susținut de Filarmonica de Stat din Sibiu, de la ora 10:00, pe strada Cetății.

filarmonica de stat transilvania train

Este Film se alătură strângerii de fonduri pentru Prima tabără De Poveste, dedicată copiilor din centrele de plasament din județul Sibiu, iar duminică, de la ora 12:00 la Librăria Habitus va avea loc proiecția comediei „Familia mea nebună”, care va fi însoțită de un brunch. Donația minimă recomandată este de 60 de lei.

Filmele de la cinematograful amenajat în cadrul Centrului Cultural Ion Besoiu poate fi consultat AICI, iar cel de la Cinema ARTA poate fi consultat AICI.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus