Sâmbătă,
18.09.2021
Innorat
Acum
16°C

Recordul mondial al medicinii sibiene, recunoscut de presa internațională

Recordul mondial al medicinii sibiene, recunoscut de presa internațională

Prima intervenție din lume într-un caz de disecție aortică complexă, tratată endovascular la Sibiu, a ajuns în atenția presei internaționale.

Este vorba de tratamentul aplicat unui pacient în vârstă de 59 de ani (la data intervenției), din București, care a ajuns la Sibiu după ce majoritatea centrelor specializate din țară au refuzat să îl trateze, considerând că este vorba de un caz care nu mai are speranță. Pacientul a fost diagnosticat cu disecție de aortă de tip B, iar timp de șase luni investigațiile medicale la care apelat – atât în țară, cât și în străinătate - nu au dus la nicio intervenție fără de care, în cele din urmă, bolnavul ar fi decedat.

La Sibiu, însă, în cadrul Spitalului european Polisano, echipa de specialiști recunoscută sub numele de Heart Team a decis să aplice un tratament în premieră, la nivel mondial. “Particularitatea acestui caz a fost prezența unei rupturi active a peretului aortic care ne-a permis să implementăm pentru prima dată în lume, două tehnologii endovasculare diferite în același timp: modulatorul de flux multistratificat și stent graftul ”, declara, după intervenție, conf. dr. Victor Costache, directorul medical al Spitalului European Polisano și șeful secției de Chirurgie cardiovasculară și toracică.

Intervenția în premieră mondială, realizată acum, doi ani la Sibiu, a intrat acum și în atenția presei internaționale, prin promovarea acestui caz de către “World record list“, o platformă on-line ale cărei materiale sunt preluate de instituții de presă precum Associated Press, National Geographic, CNN și așa mai departe. Echipa medicală a fost formata din Conf. Dr. Victor Costache, Dr. Nicolae Florescu – șeful secției de Cardiologie intervențională, Dr. Mihai Chiloflischi – șeful secției de Anestezie Reanimare și Dr. Emma Ciobanu – chirurg cardiovascular, mai notează cei de la World Recod List.

Citește și Încă o premieră la Polisano: caz de disecție aortică complexă tratat endovascular cu succes

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus