Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
15°C

Caz extrem de rar, prezentat de medicii sibieni la Congresul Societăţii Germane de Oftalmologie

Caz extrem de rar, prezentat de medicii sibieni la Congresul Societăţii Germane de Oftalmologie

Medici din cadrul Secției Clinice Oftalmologie a Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu au reprezentat unitatea medicală la Congresul Societăţii Germane de Oftalmologie, la final de septembrie, în Bonn. Sibiul s-a putut lăuda cu un caz extrem de rar și deosebit, care a atras simpatia celor prezenți.

Prestigioasa manifestare științifică cu participare internațională a reunit invitați de seamă printre care şi preşedintele Asociaţiei Americane de Oftalmologie, Prof. Dr. George Williams.

Dr. Mihai Elena, medic primar oftalmolog şi Dr. Bodea Oana, medic rezident specialitatea oftalmologie,  au expus un caz deosebit, diagnosticat şi tratat în clinica de oftalmologie a spitalului de către o echipă multidisciplinară formată din medici oftalmologici, anatomo-patologi și hematologi, printre autori numărându-se şi Dr. Cătană Alina, medic primar hematolog.

„Am prezentat un caz deosebit și extrem de rar, al unui pacient tânăr, de 26 de ani, cu afectare importantă a vederii la ambii ochi, ca o  manifestare rară în cadrul unei boli hematologice, și care a necesitat investigații complexe pentru diagnosticare. Cazul a captat atenția participanților și apreciat ca atare, fapt care ne onorează”, a declarat Dr. Mihai Elena,  medic primar oftalmolog în cadrul SCJU Sibiu.
poster of the day_bonn_2

Lucrarea prezentată de medicii sibieni a fost nominalizată între cele mai bune postere - categoria “Poster of the Day”, dintr-un total de 381 de postere ale participanților. Performanța reușită este cu atât mai notabilă cu cât lucrarea a fost una din cele două lucrări din afara Germaniei care au fost premiate la categoria menționată.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus