Joi,
30.03.2023
Cer Senin
Acum
-5°C

Două proiecte noi pentru sibieni: Music Hub și aplicație pentru parteneri la sport

Două proiecte noi pentru sibieni: Music Hub și aplicație pentru parteneri la sport

Sibienii care vor să iasă la alergat în parc și nu au cu cine vor avea o aplicație special pentru ei. La fel și cei care iubesc muzica și vor să se întâlnească.

Sâmbăta trecută, aproape 50 de ingineri, IT-iști, urbaniști, arhitecți, designeri, artiștii, specialiști în psihologie sau sociologie, timp de circa nouă ore au căutat împreună soluții ce pot face Sibiul offline mai interesant și mai accesibil prin intermediul tehnologiei, în cadrul CitySense Hackathon 2.0: Interacțiunea Offline, desfășurat într-un spațiu recent deschis în Sibiu, ToolHouse MakerSpace.

Evenimentul a plecat de la modelul opt ore peste program pentru o cauză bună și a pus la bătaie 26.850 lei, pentru implementarea prototipurilor celor mai bune idei. Hackathonul a fost organizat în cadrul programului de finanțare CitySense, implementat de Fundația Comunitară Sibiu, în parteneriat cu Wenglor și cu sprijinul Primăriei Municipiului Sibiu.

GAB_0444

Conform votului de la final, două proiecte au fost desemnate câștigătoare și vor primi finanțare pentru implementarea unor prototipuri în Sibiu: Music Hub și Play in It.

Primul presupune crearea unui spațiu de întâlnire și experimentare muzicală.

„Music Hub reprezintă locul și contextul întâlnirii între oameni pasionați de muzică, de artă. Profesioniști sau amatori, ei pot împărtăși idei, abilități și experiențe, într-un cadru ce oferă inspirație și creativitate, instrumentele necesare parcursului artistic. Un loc în care se vor naște idei muzicale, formule artistice, evenimente culturale, unde vei putea învăța și vei putea fi învățat. Copil sau adult, Music Hub iți oferă spațiu de încercare - descoperirea instrumentului tău și de întâlnire - a altor oameni care, ca și tine, știu sau vor afla, importanța muzicii în calitatea vieții personale”, subliniază membrii echipei.
Play in It este o aplicație dedicată iubitorilor de sport și mișcare, ce va permite găsirea unor parteneri cu care să practici sportul preferat, indiferent că este vorba despre alergatul prin parc sau mersul la sală.
”A fost un concurs de idei. Noi avem un buget pe care îl punem la dispoziție pentru implementarea acestor idei. Urmează ca fiecare echipă în parte să-și facă un plan concret și să vină cu un grafic de implementare. Abia atunci vom putea ști cu exactitate cât costă fiecare și în cât timp vor fi implementate. Părerea mea este că până la finalul anului le vom vedea demarate și implementate în mare măsură”, a declarat pentru Turnul Sfatului Ciprian Ciocan, reprezentantul Fundației Comunitare Sibiu.
Celelalte trei concepte dezvoltate până la finalul zilei sunt: Jocuri între generații, care-și dorește să aducă împreună oameni de toate vârstele, care să învețe unii de la alții, respectiv, jocuri și meserii, House of Arts, care propune crearea unui spațiu de întâlnire și creație pentru artiști și Social Hub în casa scării, care presupune revitalizarea unei scări de bloc și transformarea acesteia în loc de întâlnire și petrecere a timpului liber pentru vecini.

GAB_0000-10

CitySense este un program ce sprijină crearea unor prototipuri de soluții de tip Smart City, care, prin utilizarea tehnologiei, contribuie la creșterea calității vieții în Sibiu. Valoarea totală a finanțărilor este de 17.500 euro.

CitySense este implementat de Fundația Comunitară Sibiu, în parteneriat cu Wenglor și sprijinul Primăriei Municipiului Sibiu.

GAB_0000-19

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

1 comentarii

biciclist

Acum 4 ani

Apreciez aceste inițiative și felicit participanții. Observ însă o practică... cam artificială. Citiți asta: CitySense Hackathon 2.0: Interacțiunea Offline, Music Hub, Play in It, Smart City, House of Arts, Social Hub... Da, e cool! Dar nu e natural, iar în cantități mari devine chiar derizoriu... Dacă tot am aruncat cu piatra, hai să încerc să pun și ceva în loc, gen: Oraș inteligent (asta a fost simplu), Umăr la umăr (nu merge, asta e prea din fotbal), Lista de mișcare, Clubul de muzică, Căsuța artelor (Casa artelor e luată), Sensul urbei (Simțul urbei.. nee), Atelierul cu unelte... Termenul hackthon tot timpul m-a deranjat și mă face să mă răs-verific dacă îl scriu corect. Chiar și în engleză e prea forțat. Totuși se referă la un tip anume de întâlnire de lucru... Hmmm... Hai să vedem cum ar suna. Sceneta: "- Ce faci? te-ai înscris deja la Sensul Urbei: Conceperea 3.0? - Da, da, am niște idei pe partea de Oraș inteligent. Am înțeles că tot la Atelier se ține. - Da, acolo, că am trecut să-mi repar saxofonul. Vreau să merg mai des cu el pe la Clubul de muzică. - Fain! Eu mă duc acum să alerg. Mi-a confirmat cineva pe Lista de mișcare că se alătura. E vreme numai bună. " Eu zic că merge bine. Încercați și cu termenii în engleză, așa de comparație... (Un termen pentru 'hub'? va trebui să mă mai gândesc...îs curios dacă avem ceva potrivit.)
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus