Duminică,
31.05.2020
Parțial Noros
Acum
16°C

ISU Sibiu: Au ars tone de substanțe periculoase. Sibienii nu sunt în pericol

20 Octombrie 2018 12:28

ISU Sibiu: Au ars tone de substanțe periculoase. Sibienii nu sunt în pericol

Șeful ISU Sibiu a organizat o conferință de presă, sâmbătă, pentru a oferi mai multe informații privind incendiul devastator de noaptea trecută. Potrivit lui Cosmin Balcu, agentul economic dispunea de autorizație anti-incendiu, eliberată în anul 2017, dar a precizat că „e clar că undeva s-a încălcat legea din moment ce s-a produs un incendiu”.

Prezentăm mai jos tezele principale pe care le-a transmis șeful ISU Sibiu:

- Incendiul s-a produs la depozitul operatorului economic JIFA, de pe Calea Șurii Mari, care gestionează și colectează deșeuri și substanțe periculoase; ISU Sibiu nu cunoaște încă despre ce substanțe este vorba;

- Specialiiștii Direcției de Sănătate Publică au luat probe ale aerului pentru a vedea dacă au fost depășite cotele admise privind poluarea. Rezultatul - acestea nu au depășit normele admise. „Deci, cetățenii Sibiului nu sunt în pericol din acest punct de vedere”;

- Incendiul nu a provocat victime: „Nu am avut niciun fel de problemă de accidente, victime. Operatorul economic avea pază pe baza camerelor de luat vederi, nu a avut personal”;

- Cantitatea substanțelor arse: „Știu că sunt peste 80 de tone de substanță. Exact ce substanțe, nu știm”.

- Suprafața afectată este de 2.620 mp, dintre care o hală de 1.300 mp compartimentată. „Vă pot spune că clădirile sunt autorizate privind riscul la incendiu cu risc mare, autorizație eliberată în 2017. N-am controlat dacă are toate autorizațiile, nu ține de noi, dar ce ține de noi, este autorizată”.

- În acest moment, ISU Sibiu verifică modul în care a fost respectată autorizația de incendiu. „E clar că s-a încălcat legislația în momentul în care avem un incendiu. Acum am o echipă de control acolo, de respectare a autorizației și legislației și o echipă de stabilire a cauzei de incendiu”.

- În stabilirea cauzelor incendiului se analizează toate variantele posibile: scurt circuit, mână criminală, incendiu provocat.

- Clădirea este în mare parte distrusă.

- Mai sunt focare ascunse. Salvatorii încă mai lucrează la fața locului.

 

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor
Telefon:
0757201737

Comentarii

12 comentarii

Ridichie Iglesias

Acum 1 an

Are dreptate !! Cu asemeni oameni la conducere (el si multi altii) sibienii nu au de ce sa se teama.Doar suntem cei mai buni in toate.
Raspunde

Kunu

Acum 1 an

Dl aceata e mereu pe prima pagina.
Raspunde

Ops

Acum 1 an

Asa ceva se întâmplă în fiecare seară ÎN Turnisor domnule Comandant!!! Ar fi bine să mai treceți prin cartiere sa inspirați aer toxic benefic pentru sănătatea omului. !!! Dar e simplu, daca nu arde cu flacăra mare sa se vadă, nu conteaza ca e fum negru gros prin tot cartierul , nu e de competență Pompierilor, ci a Gărzii de Mediu ( vedeti ce denumire pompoasa are ??? ) vad de fapt ei nu iasa din birou decat sa dea cate o amendă la cei mici !! Chiar si dupa acea eveniment în Turnisor se ard cablaje pentru a scoate cupru !!! Cand puteti sa ii opriți?? Mulțumesc si scuze pentru agresivitatea limbajului
Raspunde

cu astia nu se mai poate!

Acum 1 an

In zona Dedeman se ard resturi de la materiale de constructii. Acum ceva vreme am vazut flacari atat de inalte de ajungeau la etajul 1 al resoectivului bloc aflat in constructie... De mirosul care era in zona sa nu mai zic...
Raspunde

Paul

Acum 1 an

Sper, macar, ca sarmanii asociati, cei de la JIFA, sa fi avut buna inspiratie sa fi achizitionat o solida polita de asigurare ...!???!!!
Raspunde

pfff

Acum 1 an

sigur, niciun pericol, ar trebui sa mearga fiecare acolo sa ia o gura de fum, face chiar bine la sanatate... astia ne cred prosti?
Raspunde

Toma

Acum 1 an

"Cetatenii Sibiului nu sunt in pericol"!Ba,dimpotriva!Fumul,funinginea,aerul viciat sunt benefice!Sunt adevarate focare de sanatate!Sibienii din Terezian si din cartierul Marmelada sunt extrem de norocosi;mai ales varstnicii,bolnavii si copiii!Plamanii lor s-au ozonificat iar acum duduie de sanatate.Pe cand astfel de "tratamente" si in alte cartiere?Vrem 50 de tone de otravuri in Piata Mare si vreo 75 in Vasile Aaron! PS-Ce fel de caracter pot avea cei care sustin asemenea declaratii?
Raspunde

in preajma.

Acum 1 an

Balcu e un om de nimic care a transformat ISU Sibiu intr-o gluma proasta, s-a inconjurat de olteni de'ai sai si se vede... el a venit la Sibiu crezand ca-i cald si bine da si-a cam luat teapa cu inundatile anul acesta...poate da Dumnezeu si se hotaraste sa plece "ca prea-i de lucu la Sibiu". Oricum ca nivel de incompetenta e pe aceasi linie cu seful de la IPJ Sibiu...astia au un standard comun de la care nu se abat.
Raspunde

Pompierul atomic

Acum 1 an

Sincer acest om nu inspira incredere.Si la Cernobal in primele zile autoritatile au incercat musamalizarea accidentului si a faptului ca s-au produs scurgeri radioactive.
Raspunde

unul

Acum 1 an

si de la spitale
Raspunde

dancp2

Acum 1 an

asa o fi ca prea zici cu foc! daca so spalat bani in incendiu?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus