Vineri,
10.07.2020
Cer Senin
Acum
27°C

Un nou complex rezidențial în Sibiu sau scaune cu materiale antibacteriene - ce găsiți la Târgul imobiliar și la Salonul de mobilă de la Redal Expo

26 Octombrie 2018 20:38

Un nou complex rezidențial în Sibiu sau scaune cu materiale antibacteriene - ce găsiți la Târgul imobiliar și la Salonul de mobilă de la Redal Expo

Sibienii care sunt în căutarea unei locuințe sau cei care vor să-și doteze apartamentul cu mobilă românească au ocazia să aleagă dintr-o mare varietate de oferte la Târgul Imobiliar și la Salonul de Mobilă de la Redal Expo - două evenimente ce se organizează concomitent în acest weekend. Peste 50 de expozanți își expun până duminică ofertele pe o suprafață de 3.000 de mp, iar acestea sunt dintre cele mai diverse. Aici veți afla că în Sibiu construcția de complexe rezidențiale va continua în anii următori, cum se face și cât costă un certificat energetic, dar și cu ce idei „nebune” au venit producătorii autohtoni de mobilă.

art georgies

Primul stand care atrage atenția este cel al dezvoltatorului imobiliar care construiește complexul rezidențial City Residence din zona Gării. Acesta se pregătește pentru un nou șantier - pe strada Gutuilor, 35. Este vorba despre Arena Village. Construcția viitorului complex va începe în prima jumătate a anului viitor și va cuprinde nouă imobile cu regim redus de înălțime (subsol, parter, etaj și etaj retras). Andreea Gherghelaș, manager vânzări, prezentă la târg, ne spune că imobilele vor avea două și trei camere, precum și penthouse-uri.

Construcția de imobile în Sibiu va continua

arena village

„Vor fi nouă imobile - aproximativ 100 de apartamente - care se vor construi treptat cu spații comerciale în zonă, cu suprafețe mari, începând de la 53 mp utili plus balconul (2 camere) sau 74 mp utili plus balconul (3 camere)”, a explicat Gherghelaș. Am întrebat-o pe reprezentanta dezvoltatorului imobiliar de ce ar mai fi nevoie de încă un complex rezidențial în Sibiu. „Cererea este foarte mare în Sibiu. De aceea, ne vom dezvolta și în alte zone - Arena Village e doar un început, va urma. Prețurile au crescut în ultima perioadă, având în vedere și faptul că costurile de construcție, mâna de lucru a crescut și atunci cumva se reflectă și în prețurile apartamentelor. Teoretic, se vorbește demult despre criză, practic încă n-am văzut o  stagnare a cererilor pentru apartamentelor”.

Un alt cartier rezidențial care se construiește în Sibiu este „Kogâlniceanu”. E un cartier care va avea 23 de blocuri cu apartamente cu 3 și 4 camere, pe locația fostei fabrici Metalcar. Reprezentanta dezvoltatorului ne-a spus că acum mai sunt disponibile pentru cumpărare apartamente în cadrul blocurilor 8 și 9 ale proiectului. „Avem termen de finalizare a întregului cartier în martie anul viitor și martie 2020. Apartamentele le predăm la cheie cu loc de parcare inclus în prețul apartamentului”. Pentru acesta, prețurile sunt diferite pentru parter (de la 57.000 euro plus TVA) și etaje - de la 65.000 de euro plus TVA.

kogalniceanu

Scaunul cu materiale antibacteriene

De asemenea, câțiva zeci de producători de mobilă pot fi găsiți la târg. Unii propun sibienilor tradițional - dormitoare, fotolii sau elemente de bucătărie. Alții s-au gândit să aducă idei „nebune”, așa cum le numesc ei înșiși. Așa sau altfel, Anca Marina Ritan, reprezentanta Asociației Producătorilor de Mobilă din România, prezentă la eveniment, ne-a spus că prezența la târgul de la Sibiu aduce beneficii firmelor, care „își dau mâna ca să reziste pe piață și o fac cu succes”.

Spre exemplu, la standul companiei Bucin Mob, o companie înființată în Reghin, Mureș, acum 25 de ani, poate fi „testat” un scaun inedit. „La fiecare târg încercăm să venim cu idei „nebune”. De data aceasta am venit cu scaune - e prima dată când Bucin produce scaune. Nu este un produs finit, sunt primele prototipuri, sperăm să le definitivăm în următoarea perioadă, să avem un produs final. I-am găsit și un nume original - Fuior. Vine ca și completare la masa Vidra, pe care am lansat-o mai devreme. Acum lucrăm la niște variante de tapițerii care să reziste la mai multe cicluri de utilizare, să fie prietenoase cu animalele de companie, să reziste dacă pisica își ascute ghearele”, ne-a explicat Mihnea Gheorghiu, director regional al companiei.

bucin mob

Scaunul prezentat la târgul de la Redal Expo este produs din lemn de fag sau stejar și folosește finisaj cu uleiuri naturale. „Tapițeria este din Spania - este o țesătură în șapte straturi. Firele pe care le folosește sunt tratate antibacterian, adică în casă nu va ține praf, bacterii, microbi - un lucru foarte important pentru că trăim într-o perioadă când poluarea e foarte mare. Conceptul nostru este ca în casa ta să-ți crezi un ambient foarte plăcut”, a mai adăugat Gheorghiu.

Românii nu sunt curioși să știe dacă apartamentul lor e eficient energetic

Un domeniu conex imobiliarelor este certificarea locuințelor din punct de vedere energetic - un lucru obligatoriu din anul 2013. La standul companiei sibieni Certifen îl găsim pe Claudiu Petrescu și ne explică prezența sa la târg. „Ne ocupăm cu certificarea energetică pentru clădiri și tot ceea ce înseamnă consumul de energie al clădirilor. Certificatul pe care îl emitem prin inginerii autorizați este un document obligatoriu când îți construieși o casă, când o vinzi sau când o închiriezi.Oricine construiește un bloc trebuie să pună la dispoziția omului acest certificat - el e valabil 10 ani de zile”.

Auditorul ne arată și unul din aparatele pe care le folosesc cei autorizați să măsoare eficiența energetică a locuinței. „Ne arată pe unde sunt pierderile de căldură. Certificatul energetic arată unde sunt pierderile de energie într-un imobil. În cazul în care aveți un consum ridicat de energie, ne solicitați, venim, facem o inspecție, vă propunem câteva metode de a reduce aceste consurmuri și dacă considerați că e necesar să le respectați, poate să crească eficiența imobilului”, explică Claudiu Petrescu.

certifen

El spune că firma sa eliberează în medie câte 1.000 de certificate pe an, iar prețul acestuia este de 250 de lei pentru un apartament, 150-200 de lei pentru o garsonieră, iar pentru casă  acesta diferă în funcție de suprafață. Românii care cred că în casa lor e prea frig, respectiv cheltuie mult pentru încălzire, pot solicita acest serviciu. Însă auditorul energetic spune că românii nu se grăbesc să facă acest lucru din propria inițiativă - din 2014 de când există firma, Claudiu Petrescu spune că a avut doar două astfel de solicitări.

Precizăm că cele două evenimente - Târgul Imobiliar, Construcții și Amenajări Sibiu și Salonul de Mobilă Sibiu - sunt organizate concomitent de Sibiu Expo & Events. Târgul va mai fi deschis sâmbătă între orele 10.00-19.00 și duminica între 10.00-18.00. Accesul sibienilor la standurile expozanților este gratuit. Menționăm că pe lângă companiile imobiliare, cele producătoare de mobilă, la târg pot fi găsiți și reprezentanți ai băncilor comerciale de la care puteți afla detalii privind creditele oferite de acestea pentru potențiale achiziții.

 

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor
Telefon:
0757201737

Comentarii

9 comentarii

Vertigo

Acum 1 an

Din păcate acest târg e un kitsch care reunește doar noname-uri , am fost și la ediția din primăvara și la cea din toamna trecută și am rămas cu un gust amar, are aspectul unui bâlci ieftin...
Raspunde

Ridichie Iglesias

Acum 1 an

E kitsch,dar e la Sibiu si asa zici ca e targ international!
Raspunde

zis

Acum 1 an

si porcariile de pe dumbravii si bahluiului nu sunt prezente?
Raspunde

Vio Mihalache

Acum 1 an

La Sibiu trăim bine si ne permitem lux!!!
Raspunde

Crina

Acum 1 an

Azi dimineața am fost la marele târg , cel mai tare expozant e unul cu un titlu pompos Artmobel Mobila și Uși de interior Mosnita Noua care zice ca vinde mobila din Germania dar toată e din China și Polonia , atunci când i-am zis ca am găsit mobila in google și nu e făcută in Germania , mi-a spus sec ca lui facturile ii vin din Germania:)))) nu contează de unde vine mobila:)))
Raspunde

Oli

Acum 1 an

E tot mai rău la Sibiu, mizerie , praf , drumuri înguste multe mașini e deja prea mult , ...
Raspunde

SOX

Acum 1 an

@Oli, si la voi cum e?
Raspunde

Aurel Metrescu

Acum 1 an

"Vor fi nouă imobile – aproximativ 100 de apartamente – care se vor construi treptat cu spații comerciale în zonă, cu suprafețe mari, începând de la 53 mp utili plus balconul (2 camere) sau 74 mp utili plus balconul (3 camere)". Oameni, voi va auziti ce debitati?! 53 mp mare? 74mp mare? S-o schimbat dimensiunea metrului patrat si eu nu stiu? Sau vreti sa spuneti ca spatiile comerciale sunt cu suprafete mari, ca apartamentele si asa nu conteaza...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus