Vineri,
13.09.2024
Cer Senin
Acum
25°C

ITM: Sibiul se confruntă cu o lipsă acută a forței de muncă

ITM: Sibiul se confruntă cu o lipsă acută a forței de muncă

Judeţul Sibiu se confruntă cu o lipsă acută a forţei de muncă, arată un raport al Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM), prezentat miercuri, în şedinţa Colegiului Prefectural.

"Judeţul Sibiu se confruntă cu o lipsă acută a forţei de muncă. Acest lucru se reflectă şi în mobilitatea forţei de muncă, aspect semnalat instituţiei noastre de către angajatorii din judeţ, dar constatat şi în controalele efectuate de inspectorii de muncă. Conform rapoartelor din registrul general de evidenţă a salariaţilor transmise de Inspecţia Muncii, în perioada ianuarie - septembrie 2018 s-au înregistrat un număr total de 56.495 contracte individuale de muncă noi, care reprezintă 36% din numărul total al contractelor individuale de muncă active la sfârşitul lunii septembrie 2018, şi un număr total de 61.029 contracte individuale de muncă încetate care reprezintă 39% din numărul total al contractelor individuale de muncă active la sfârşitul lunii septembrie 2018", au informat reprezentanţii ITM Sibiu, citați de Agerpes.

Numărul angajatorilor activi a crescut cu aproape 20%, în ultimii trei ani, în judeţul Sibiu, susţin inspectorii de muncă.

"Dinamica dezvoltării economice a judeţului Sibiu în ultimii ani se reflectă în mod fidel şi în evoluţia numărului de angajatori activi din judeţul nostru. În perioada 01.01.2015 - 18.10.2018 a crescut numărul angajatorilor activi în judeţul Sibiu cu 19,47 %. Din totalul de 157.922 contracte individuale de muncă active transmise de angajatorii din judeţul Sibiu în registrul general de evidenţă a salariaţilor, un număr de 145.696 contracte sunt încheiate pe durată nedeterminată şi un număr de 12.226 contracte sunt încheiate pe durată determinată. Există un număr de 5.962 contracte individuale de muncă suspendate din care un număr de 472 sunt suspendate prin detaşare", se arată în raportul ITM Sibiu.

Potrivit sursei citate, "în 2018 numărul de salariaţi activi a crescut cu 8,7 % faţă de 2015, iar numărul de contracte individuale de muncă active în 2018 a înregistrat o creştere de 10,8 % faţă de anul 2015."

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

4 comentarii

culmea

Acum 5 ani

Se confrunta si cu o acuta prostie a angajatorilor care platesc la gri, tin oamenii ca la puscarie in conditii mizerabile si dau salarii de mizerie....conditii dupa care tot ei se intreaba de ce nu gasesc personal!
Raspunde

periscop

Acum 5 ani

Nici nu vor găsi ușor, câtă vreme prețurile la utilitare tind ”să se alinieze” cu cele din Vest, pe când salariile rămân ca în... Estul sălbatic.
Raspunde

Bobo

Acum 5 ani

Romanul nu poate primi salariul ca un neamt fiindca nu munceste ca un neamt si nici nu va munci vreodata. Oricum salariile sunt foarte mari pentru ceea ce fac. In al doilea rand romanii nu au costurile unui neamt , chirii, intretinere dar figuri cat casa....BMW-uri !!!!! Romanii se plang constant de salarii dar au mai multe zile libere pe an decat nemtii. Romania este tara cu cei mai multi proprietari de imobile din EU, nu platesc chirie…..dar se plang toata ziua. Eu ma bucur ca pleaca toti din tara fiindca vor invata sa fie disciplinati si sa munceasca cu adevarat.
Raspunde

7B

Acum 5 ani

comunistii impuscatului au facut monede din aluminium ca sa cistige romanul un ban mai usor. Voi dormiti pe burta ca sa va bage bani direct in c*** si va mai plangeti ca-s prea putini
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus