Miercuri,
15.07.2020
Ploi
Acum
18°C

Noul Dr. Honoris Causa al ULBS: Lumea actuală are nevoie de o îndrumare creștină care să reconcilieze omenirea divizată

07 Noiembrie 2018 15:30

Noul Dr. Honoris Causa al ULBS: Lumea actuală are nevoie de o îndrumare creștină care să reconcilieze omenirea divizată

Prof. dr. Jooseop Keum din Coreea de Sud, teolog de talie mondială, a primit miercuri titlul de Doctor Honoris Causa al Universității ”Lucian Blaga”.

Ceremonia de acordare a titlului academic onorific a avut loc în Sala Senatului universității sibiene, în prezența președintelui forului universitar, prof. univ.dr. Horațiu Rusu, a rectorului universității, prof. univ. dr. Ioan Bondrea, a celorlalți membri ai Senatului universitar, a decanului Facultății de Teologie din Sibiu, prof. univ. dr. Nicolae Chifăr și a numeroși profesori de teologie din țară și din străinătate.

În cuvântul de deschidere a ceremoniei, părintele decan Nicolae Chifăr a subliniat importanța acestui moment pentru Facultatea de Teologie din Sibiu și pentru universitatea sibiană.

„Profesorul Jooseop Keum este un apropiat al nostru, a susținut și susține desfășurarea acestui simpozion de misiologie și încadrarea lui în manifestările ecumenice, acolo unde domnia sa își desfășoară activitatea cu mult interes și prestigiu. Ne bucurăm să organizăm în cadrul simpozionului din acest an ceremonia acordării titlului de «Doctor Honoris Causa» profesorului Jooseop Keum”, a spus părintele Chifăr.

IMG_7081-630x420

Diploma de Doctor Honoris Causa a fost citită și înmânată de prof. univ. dr. Horațiu Rusu, iar rectorul Ioan Bondrea i-a oferit oaspetelui însemnele universitare.

În cuvântul de acceptare, prof. Keum a mulțumit universității sibiene pentru acordarea acestui titlu și a evidențiat rolul pe care mișcarea ecumenică îl are în lumea actuală.

„Lumea actuală este divizată. De aceea, este absolut necesar ca mișcare ecumenică să mărturisească cu tărie unitatea în Dumnezeul Treimic și să o trăiască pentru pacea lumii. Lumea actuală are nevoie de o îndrumare creștină care să reconcilieze omenirea divizată și tulburată. Pentru a face acestea, unitatea Bisericii și misiunea ei nu sunt o agendă opțională”, a spus prof. Jooseop Keum.
Sursa foto

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus