Duminică,
28.02.2021
Innorat
Acum
-1°C

Romsilva: S-a livrat mai mult lemn de foc pentru populație. +30% față de 2017

Romsilva: S-a livrat mai mult lemn de foc pentru populație. +30% față de 2017

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva a vândut direct populației, în primele zece luni ale anului, un volum de peste 1,3 milioane de metri cubi lemn pentru foc, cu 30% mai mult decât volumul total oferit pe parcursul anului trecut, se precizează într-un comunicat de presă remis de Romsilva. Până la finalul lunii octombrie, Romsilva a vândut direct populației 1.365.888 de metri cubi lemn pentru foc, la un preț mediu de 170 de lei pe metru cub, fără taxa pe valoare adăugată. Regia Națională a Pădurilor – Romsilva va furniza direct populației, în anul 2018, conform estimărilor, un volum de 1,7 milioane de metri cubi lemn pentru foc. ”Romsilva a reușit creșterea volumului de lemn pentru foc, livrat direct populației, lemn rezultat în principal din lucrări de îngrijire și de igienizare a pădurilor. În urma unor eforturi susținute, Romsilva a înregistrat, în ultimii doi ani, o evoluție a volumului de lemn pentru foc livrat direct populației, aproximativ 840 de mii de metri cubi în 2016 și 1 milion de metri cubi în 2017. Pentru a veni în sprijinul persoanelor interesate, Romsilva a demarat o campanie de informare privind achiziția de lemn pentru foc, toate informațiile referitoare la oferta disponibilă fiind afișate la sediile ocoalelor silvice din cadrul regiei și sediile primăriilor, precum și prin anunțuri în presa locală”, scrie în comunicat.

RNP Romsilva administrează 3,14 milioane de hectare păduri proprietatea publică a statului și asigură servicii silvice pe baze contractuale pentru aproximativ 1 milion de hectare de păduri aflate în alte forme de proprietate.

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Anonymus

Acum 2 ani

pai cum sa justifice ei altfel defrisarile masive din zona Sibiu si nu numai... lemn de foc ca doar nu au facut ei afaceri si l-au furat :(
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus