Miercuri,
28.09.2022
Parțial Noros
Acum
15°C

VIDEO Ce îi așteaptă pe copii la concertul Johann Strauss Ensemble, de la Sibiu: de la muzică clasică, la ghicitori, bomboane și jucării

VIDEO Ce îi așteaptă pe copii la concertul Johann Strauss Ensemble, de la Sibiu: de la muzică clasică, la ghicitori, bomboane și jucării

Conceput drept un eveniment cultural-educațional, Concertul de Crăciun “Copiii iubesc muzica clasică“, susținut la Sibiu de orchestra vieneză Johann Strauss, include atât numeroase momente interactive, cât și arii în care instrumentiștii vor fi însoțiți pe scenă de mici dansatori.

O sală în care copiii sunt “îmbrățișați“ de muzica clasică în mod natural, un concert în care instrumentiștii de pe scenă devin prietenii celor mici, o seară în care Moș Crăciun aduce nu doar daruri și dulciuri, ci și colinde interpretate de apreciata orchestră vieneză Johann Strauss Ensemble. Sunt câteva din elementele concertului “Copiii iubesc muzica clasică“, programat să aibă loc la Sibiu vineri, 14 decembrie, de la ora 17:00, pe scena Centrului cultural “Ion Besoiu“. “Copiii vor cunoaște temperamentele și specificul popoarelor, călătorind printre notele compozitorilor Strauss, Mozart, Dvorak sau Haydn“, propun instrumentiștii orchestrei Johann Strauss Ensemble. În prim plan va fi Russel McGregor, carismaticul dirijor care a acompaniat și dirijat alături de nume precum Luciano Pavarotti, Jose Carreras sau Ildiko Raimondi. Experiența acumulată de aceștia în concertele concepute pentru cei mici îi face încrezători în a promite copiilor sibieni o experiență de pe urma căreia tinerii lor spectatori vor percepe muzica clasică drept o modalitate de petrecere a timpului liber.

Momente de dans

În cadrul concertului programat la Sibiu, alături de Johann Strauss Ensemble vor urca și elevi ai școlii de dans Forever Dance. “Sunt sportivi foarte buni, participă la numeroase concursuri. Vor dansa polka, în cadrul unui scenariu mai elaborat“, dezvăluie Cătălin Rădulescu, instructor de dans în cadrul școlii amintite. Potrivit lui, și aceste dansuri au o componentă educativă strâns legată de muzica clasică. “În competițiile sportive, la categoria latino sunt cinci dansuri (samba, cha-cha-cha și așa mai departe), iar la cea standard, tot cinci, printre care și vals, tango sau vals vienez. Acestea sunt dansuri plăcute, frumoase care se «leagă» foarte bine cu muzica clasică. Până și costumația dansatorilor la aceste categorii este potrivită atmosferei unui concert de muzică clasică. Elevii noștri vor prezenta pe scenă rezultatul simbiozei dintre muzica clasică și dansurile standard“, spune Cătălin Rădulescu.

La bilete, copiii au întâietate

Biletele pentru concertul “Copiii iubesc muzica clasică“ au fost puse în vânzare prin intermediul Agenției teatrale de pe str. Nicolae Bălcescu, nr. 17. Prețul unul bilet este de 30 de lei (atât pentru cei mici, cât și pentru adulții care îi însoțesc). Iar pentru că acest eveniment este gândit și dedicat celor mici, organizatorii anunță faptul că numărul biletelor cumpărate de către adulți nu îl poate depăși pe cel cumpărat pentru cei mici (exemplu: dacă o persoană cumpără un bilet pentru un copil, va mai putea cumpăra cel mult un bilet pentru un adult care să îl însoțească. Dacă vor fi cumpărate două bilete pentru copii, vor mai putea fi cumpărate cel mult două bilete pentru adulții însoțitori etc.).

 

logo actiune cofinantata de primaria sibiu

“Copiii iubesc muzica clasică“ este o acțiune cofinanțată de Primăria municipiului Sibiu

Sponsori: 

 
 “Copii iubesc muzica clasică“ este un eveniment care se bucură de susținerea următorilor parteneri: PIANO Gastro PubForever Danceflorăriile TulipaSmart PrintPlastic ProMagnetCV și Magic FM.
Notă: Imaginile video de mai sus au fost înregistrate în cadrul concertului din 2017 de la Tîrgu Mureș. Acolo, organizatorul Concertului pentru copii este All Cris SRL, în colaborare cu Stardust, ediția din acest an fiind programată pe 15 decembrie, la Palatul Culturii din localitate.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus