Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
12°C

CNAIR ar putea anunța până în 15 ianuarie câștigătorul licitației pentru autostrada Sibiu-Boița

CNAIR ar putea anunța până în 15 ianuarie câștigătorul licitației pentru autostrada Sibiu-Boița

Directorul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Narcis Neaga, a declarat, luni, că fără acord de mediul nu se va face "niciun pas" în proiectul autostrăzii Sibiu-Piteşti, dar că acesta poate fi obţinut luna aceasta. Astfel până la sfârşitul anului ar putea fi lansat la licitaţie şi lotul 4, care este cel mai dificil.

Potrivit sursei citate, dacă CNAIR va avea acordul de mediu până la sfârşitul anului, câştigătorii licitaţiilor pentru tronsoanele 1 şi 5 vor fi anunţaţi până în 15 ianuarie 2019.

"Pentru autostrada Sibiu-Piteşti aşteptăm acordul de mediu: Ministerul Mediului ne-a transmis că în această lună îl vom avea. Sunt licitate lotul 1 şi lotul 5 şi, dacă vom avea acordul de mediu în această lună, vom lansa lotul 4, care este cel mai dificil lot din această autostradă. Fără acord de mediu nu facem niciun pas, pentru a evita orice discuţii şi situaţii neplăcute cu Bruxell-ul. Dacă până la sfârşitul anului vom avea acordul de mediu, câştigătorii celor două tronsoane vor fi anunţaţi până în 15 ianuarie", a spus Neaga la Craiova, unde a participat la semnarea contractelor de proiectare şi execuţie pentru tronsoanele 1 şi 2 din Drumul Expres Piteşti-Craiova.
Neaga a mai afirmat că, în ceea ce priveşte autostrada Craiova-Lugoj, acesta este un proiect care va fi realizat în parteneriat public-privat, iar în scurt timp va fi aprobat studiul de fundamentare, proiectul nefiind însă gestionat de Ministerul Transporturilor, ci de "cei de la prognoză". Acesta a mai anunţat că, până la sfârşitul anului va fi lansată şi documentaţia pentru un studiu de fezabilitate pentru un drum expres Târgu Jiu-Craiova.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

2 comentarii

Robrambureala

Acum 5 ani

Aha... vor face vreo 100 de ani de studii de fezabilitate, iar apoi vor construi niste autostrazi fara pasaje pentru animale, ca la Sibiu-Deva.... unde sunt frecvent accidente cu ursi, capre, porci, harciogi si alte animale. Cand ai guvern si partide cu personaje din teleorman, olt sau vaslui... cam asta ai.
Raspunde

Radu

Acum 5 ani

E clar!Ministerul cel rău(al mediului) din care fac parte capitaliști,imperialiști,membri ai ocultei mondiale și care vor răul României,nu lasă ministerul cel bun(al transporturilor)și din care fac parte doar români patrioți,să facă autostrăzi!Sau?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus