Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
18°C

Primul semafor între Sibiu și Vâlcea va fi amplasat în Tălmaciu

Primul semafor între Sibiu și Vâlcea va fi amplasat în Tălmaciu

La solicitarea autorităților locale, Compania națională de administrare a infrastructurii rutiere a decis să amplaseze un semafor care să dirijeze traficul pe DN7, în zona orașului Tălmaciu.

Aproape 90.000 de lei, fără TVA, a alocat CNAIR pentru proiectarea și amplasarea unui semafor pe raza localității Tălmaciu, mai precis la intersecția situată la km 255+400. Este vorba de intersecția din centrul orașului (DN7 cu strada Gheorghe Lazăr), zonă în care este amplasată și o trecere de pietoni, “martoră“ a numeroase accidente, unele mortale. Este prima astfel de instalație de dirijare a traficului, amplasată pe porțiunea dintre Sibiu și Vâlcea a DN7. Potrivit informațiilor Turnul Sfatului, drumarii sibieni au sfătuit reprezentanții administrației din Tălmaciu să investească într-o subtraversare a DN7, variantă care ar elimina probabilele ambuteiaje care se vor forma în urma punerii în funcțiune a semaforului.

Varianta aleasă a rămas, însă, cea a semaforizării. Acest sistem ce va fi amplasat pe unul din cele mai circulate drumuri din județul Sibiu va fi acționat “cu buton“ de către pietoni. Dar autoritățile doresc ca această instalație de semaforizare să poată fi conectată și la un eventual viitor sistem inteligent de operare sau un viitor sistem centralizat.

Procedura de atribuire a contractului de proiectare și execuție are termen de depunere a ofertelor de către companiile interesate ziua de 17 decembrie. Câștigătorul licitației va avea termen de 30 de zile să realizeze proiectul lucrării și alte 30 de zile să finalizeze lucrarea. Termenul de garanție solicitat este de un an de la semnarea procesului verbal la terminarea lucrărilor.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

6 comentarii

Papacioc

Acum 5 ani

Mai bine puneti o vama, e mai ieftin si bine overall.
Raspunde

Cioricliul Albastru

Acum 5 ani

Nu mai bine face ți o pasarela sau doua peste drum și nu va mai fi deloc aglomerație .
Raspunde

Saint Bartolomeu

Acum 5 ani

Nu cumva prin Octombrie, Narcis Neaga, cunoscut in cercuri restranse drept 'Narcis Demolatoru', declara la Sibiu ca se va face un pasaj subteran pentru pietoni acolo ? Si ca se va largii drumul cu inca o banda intre Boita si Vestem ? Hmm...
Raspunde

Inspectorul Javert

Acum 5 ani

Dar dacă s-ar face o autostradă care să ocolească Tălmaciu ,cum ar fi?
Raspunde

filip

Acum 5 ani

90000 fara TVA pentru un semafor amarat care din cate se intelege din articol, nu este "inteligent"?! 30 zile proiectare?!?! 30 zile realizarea lucrarii?!? Doar un an garantie?!?! Minunata gandire manageriala!!
Raspunde

Radu

Acum 5 ani

Bani aruncați.La vreo 50 m.în fața vechii Poște,există încă o trecere de pietoni,mult mai aglomerată.Nebunia va fi la fel de mare,dacă nu și mai și.Om trăi și om vedea!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus