Vineri,
24.05.2024
Cer Senin
Acum
13°C

Muzeul ASTRA valorifică în weekend cultura, gastronomia și tradițiile din două comunități

Muzeul ASTRA valorifică în weekend cultura, gastronomia și tradițiile din două comunități

Muzeul ASTRA organizează în acest sfârșit de săptămână două evenimente importante. În centrul atenției vor fi comunitățile din Sadu și Nou Român.  

Primul eveniment, Cultură și gastronomie locală din Mărginimea Sibiului, va avea loc cu participarea comunităţii din Sadu, judeţul Sibiu. Acesta va avea loc sâmbătă, 8 decembrie, la Târgul de țară din Muzeul în aer liber, între orele 11:00 și 15:00.

De asemenea, duminică, 9 decembrie, de la ora 11:00, în satul Nou Român, județul Sibiu, va începe Festivalul Național al Datinilor și Obiceiurilor de Iarnă, din programul Tradiţii din iarna ASTRA. După slujba de duminică, grupuri de colindători vor porni prin sat să colinde și să vestească Naşterea Domnului. Colindătorii se vor opri apoi la Centrul Cultural Memorial „Dr. Gheorghe Telea-Bologa”, unitate a Muzeului ASTRA, unde va avea loc un brunch cu produse gastronomice tradiţionale specifice.

COLINDAT NOU ROMAN 2

Participă Grupul de muzică tradiţională românească „Junii”, condus de Cosmin Verde, Comitetul de femei de Arpaşu, îndrumate de Daniela Lăzureanu Văcariu, Ceata de călăraşi din Nou Român și Grupul de irozi.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus