Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
13°C

CNN: Munții Apuseni, locul perfect pentru o vacanță de vară

CNN: Munții Apuseni, locul perfect pentru o vacanță de vară

Jurnaliștii postului american de televiziune CNN laudă frumusețea Munților Apuseni într-un articol în care au realizat un top al celor mai frumoase destinații din Europa.

„Parte a Munților Carpați de Apus din Transilvania, Apusenii reprezintă locul ideal pentru o vacanță de vară, cu temperaturi scăzute și cărări neaglomerate printre pădurile seculare și piscuri stâncoase. Urșii bruni și lupii străbat aceste dealuri, deși este nevoie de răbdare și o privire ageră pentru a-i detecta. Cățărătorii pot încerca o serie de rute diferite printre căi ferate care apar pe malurile râurilor la sud de satul Vadu Crișului”, scrie CNN.

În topul realizat de jurnaliștii americani se mai găsesc Parcul Național din Spania Picos de Europa, insulele Lofoten din Norvegia sau orașul antic din Turcia Ephesus. Întreaga listă poate fi consultată aici.

Una din atracțiile din Apuseni este peștera ”Ghețarul de la Scărișoara”, declarat primul Monument al Naturii în România, în 1938. Intrarea în gheţar se face printr-un aven de stâncă şi vegetaţie de 48 de metri adâncime, şi un diametru larg de 60 de metri. Un alt obiectiv  interesant este Peștera Urșilor, care găzduiește urme și fosile ale ursului de cavernă, dar și formațiuni spectaculoase de stalactite și stalagmite.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus