Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
16°C

861 de elevi la Bazarul Colegiului „Samuel von Brukenthal”. Banii merg către colegi nevoiași și hospice-ul de copii

861 de elevi la Bazarul Colegiului „Samuel von Brukenthal”. Banii merg către colegi nevoiași și hospice-ul de copii

861 de elevi au participat la ediția din acest an a Bazarului de Crăciun, organizat de Colegiul național ”Samuel von Brukenthal” din Sibiu. Banii strânși se împart între elevii cu dificultăți ai Colegiului și hospice-ul de copii “Dr. Carl Wolff“ din Sibiu.

Despre Bazarul aflat la cea de-a 12-a ediție și desfășurat joi, 19 decembrie, a scris Alexia Țabra, elevă în clasa a X-a B în cadrul colegiului din Piața Huet a Sibiului. Fotografiile care însoțesc textul Alexiei au fost realizate de Alexandru Olăreanu.

”Zarva, aglomerația, râsetele copiilor și spiritul Crăciunului simțit cu mult înainte să calci pragul școlii, ale cărei ziduri ascund povești demult uitate, îți conturează în minte măreția Bazarului de Crăciun.

Acesta are o tradiție veche la liceul Brukenthal, fiind înființat în anul 2006. Bazarul aduce laolaltă toate clasele liceului pornind cu cei mici de clasa a 5-a până la cei mari de a 12-a, fiecare în parte bucurându-se de vânzarea produselor făcute acasă cu mult suflet si dăruire.

bazar 3

Anul acesta au participat 861 de elevi atât de la liceu, cât și de la gimnaziu. Standurile elevilor încărcau holurile școlii, acestea putând fi găsite atât la parter, la etajul unu, cât și în mai multe săli de clasă. Luminițele din școală creau o atmosfera caldă, comparativ cu frigul iernii de afara. Tuturor elevilor li se putea remarca cu ușurință entuziasmul și sclipirea din ochi, toți așteptând cu nerăbdare sosirea cumpărătorilor. Fiecare clasă în parte a petrecut ore în șir pregătind produse pentru bazar.

Cumpărătorii au fost atrași de multitudinea de preparate printre care se găseau faimoasele negrese, cheese-cake-uri, case de turtă dulce, brioșe, biscuiți, gogoși, vafe, sandvișuri și torturi de mere cu caramel. Prețurile erau cuprinse între 1 și 8 lei. Un deliciu a fost și gulașul pregătit de dirigintele clasei a 7-a D împreună cu elevii. De un mare succes s-a bucurat atât mămăliga, cât și vânzarea de hot dog pregătite de clasele a 11-a, respectiv a 12-a. Prăjiturile, ceaiul și ciocolata caldă au fost în prim plan. Însă, dacă nu doreai să alegi ceva de mâncare, puteai opta pentru decorațiuni precum brăduți din lemn, coronițe de brad sau felicitări de Crăciun cu prețuri cuprinse intre 1 și 20 lei.

bazar 2

Pentru că iarna este perioada când empatia, dorințele, visurile, spiritul Crăciunului și bucuria de a împărți cu ceilalți învăluie și primează în sufletele oamenilor, bazarul este dedicat celor care au nevoie de mai mult. Astfel că, o parte din suma de bani încasată este oferită elevilor cu dificultăți ai liceului, iar cea mai mare parte este donată către hospice-ul de copii “Dr. Carl Wolff“ din Sibiu.

Bazarul are loc de 12 ani în ultima săptămână din decembrie înainte de vacanța de iarnă. Invitați sunt părinții, rudele, prietenii, dar și cei curioși care vor să descopere magia sărbătorilor de iarnă. După spusele doamnei director adjunct, Bianke Grecu, este o plăcere pentru dânsa să organizeze bazarul, lucru care îi aduce o bucurie imensă. Prin participarea tuturor claselor, elevii liceului Brukenthal au ocazia de a se cunoaște mai bine. Doamna directoare vede această colaborare ca pe o solidarizare rezultată din munca în echipă și bucuria pe care o simt cu toții, știind că fac un lucru bun pentru cei care au cu adevărat nevoie, în prag de sărbători.

bazar 4

Ziua bazarului este simbolizată de iubire, nădejde și muncă în echipă regăsită atât în sufletul elevilor, cât și în cel al profesorilor. Pereții liceului care găzduiesc acest eveniment unic între liceele Sibiului sunt de o frumusețe bizară care îți transmite un sentiment de melancolie în care a rămas impregnat parfumul unei epoci impozante, respectiv epoca baroc, în care bogăția folosirii detaliilor simboliza lucruri interpretate cu ușurință și lipsă de ambiguitate”.

Alexia Țabra, clasa a X-a B, Colegiul Național ”Samuel von Brukenthal”

bazar 1

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

Sib

Acum 5 ani

Domnule/doamnă redactor, bine ca ați ales să ramâneți anonim(ă), așa măcar se împarte rușinea între toți colegii! La Carl Wolff este hospice, adică, pe înțelesul dumneavoastră (oare?) centru de îngrijiri paliative, nu "ospiciu". Nu era mai bine să vă informați înainte să publicați gogomănia asta?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus