Duminică,
11.04.2021
Cer Senin
Acum
16°C

Carmen Iohannis și-a scos elevii la teatru. Primele comentarii: "da' la Parchet?"

Carmen Iohannis și-a scos elevii la teatru. Primele comentarii:

Soţia preşedintelui Kalus Iohannis, Carmen Iohannis, a postat pe Facebook o fotografie în care apare alături de ambasadorul Germaniei la Bucureşti Cord Meier-Klodt, de soţia acestuia, de directorului Teatrului "Radu Stanca" din Sibiu Constantin Chiriac şi de un grup de elevi.

"Prima ieşire la teatru cu clasa a IX-a. Să ne apreciem cultura, ea este identitatea noastră în universalitate!", scrie Carmen Iohannis pe pagina de Facebook. Ea este dirigintele unei clase a lX-a  de la Colegiul "Gheorghe Lazăr" din Sibiu.

În fotografia postată, ea apare avându-i  în dreapta pe ambasdorului Germaniei la Bucureşti Cord Meier-Klodt şi pe soţia acestuia, iar în stânga pe directorul Teatrului "Radu Stanca" din Sibiu, Constantin Chiriac. În spatele lor, se află mi mulţi adolescenţi.

Deși a adunat foarte multe aprecieri, nu toată lumea a lăudat postarea, printre primele comentarii fiind și întrebarea legată de prezentarea soției președintelui la Parchet, unde a fost citată.

Sâmbătă, ambasadorul Germaniei s-a aflat la Mediaş, la simpozionul “Hotărârea de Adeziune a Saşilor la Unirea cu România la 100 de ani”, unde a declarat că, în contextul politic actual, în care unele forţe din ţară continuă să considere oportună discreditarea rolului minorităţii germane în această Românie comună, adeziunea saşilor şi şvabilor la statul român modern, acum 100 de ani, este mai relevantă ca oricând. Diplomatul a precizat însă că aceste voci sunt individuale, iar "indiferent cât de tare răsună, au un fundament limitat şi urmăresc obiective mai mult decât transparente", subliniind că nu reprezintă opinia majorităţii populaţiei României.

El a precizat că, prin aniversarea celor 100 de ani de la declaraţia de la Mediaş, este sărbătorit în mod simbolic şi tot ansamblul relaţiilor româno-germane, care "sunt unice, în felul lor".

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

3 comentarii

Till Eulenspiegel

Acum 2 ani

Piesa a fost scrisa de un elvetian(civil ,nu din garda Papei!) deci partea cu ''sa ne apreciem cultura...'' e cam aiurea-n universitalitate!Sunt curios daca-mi apare postarea-ultimele zile am fost cenzurat prin eliminare...
Raspunde

carcotasul de serviciu

Acum 2 ani

Limbaj de lemn. A scris ca o dascalita de tara.... Ca pe vremea dictaturii. Snapanii se fotografiaza alaturi de copii sau adolescenti. Vedeti ca nimic nu e nou sub soare? Ca istoria se incapataneaza sa se tot repete?
Raspunde

Evi

Acum 2 ani

Ce muncesc alți sute de profesori, nu ne interesează? Atât timp cât se comporta discutabil, nu e cazul să - i mai faceți publicitate gratuită. Sau nu e gratuita publicitatea?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus