Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
16°C

Ce soluție a găsit DRDP Brașov pentru a elimina ambuteiajele în giratoriul de la Veștem

Ce soluție a găsit DRDP Brașov pentru a elimina ambuteiajele în giratoriul de la Veștem

În ultimul an Direcția Regională de Drumuri și Poduri Brașov a efectuat o serie de analize și studii de trafic pe tema ambuteiajelor care apar în zona sensului giratoriu de la Veștem, unde se întâlnesc două mari drumuri naționale: DN 1 și DN 7.

În urma studiilor se pare că s-a cristalizat o soluție ce urmează a fi implementată în perioada următoare, astfel încât la vară să nu mai avem coloane de mașini pe kilometri întregi, din cauza fluxului mare de trafic. Directorul general al Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Brașov, care are în administrare inclusiv drumurile naționale din județul Sibiu, a detaliat pentru Turnul Sfatului cum va arăta circulația la Veștem în perioada următoare.

”Chiar acum avem în proiectare o soluție de fluidizare a traficului în această intersecție. Această soluție de fluidizare va fi una... să nu-i spun temporară, ci pe care ne vom putea baza până la finalizarea autostrăzii Sibiu-Pitești. Sunt două soluții pe care proiectantul le-a luat în calcul, în baza studiilor de trafic făcute în zonă și a fluxurilor de circulație constatate. Au fost oameni care efectiv au stat în acel sens giratoriu și au urmărit traficul 24 de ore, non stop. Sunt două soluții de trafic propuse, n-aș putea să spun exact acum care va fi cea pe care o vom implementa pentru că săptămâna viitoare urmează să fie analizate de o Comisie Tehnico-Economică comună cu Inspectoratul General al Poliției. Pot să vă spun că din ceea ce am văzut o soluție ar fi ca DN 1, dinspre Bradu, la intrarea în sensul giratoriu să mai primească o bandă de circulație pentru separarea celor două fluxuri. Un flux, care este mult mai mare, să intre direct pe cele o bandă, iar cei care vin dinspre Vâlcea spre Sibiu să treacă prin sensul giratoriu. Trebuie avută în vedere și limitarea terenului, spațiul pe care îl avem la dispoziție este restrâns. Același lucru cred că se va întâmpla și dinspre Vâlcea spre Brașov, va fi o bandă de circulație nouă, delimitată prin marcaje de cei care circulă înspre Sibiu și intră în sensul giratoriu propriu-zis. Nu vor exista și separatori fizici din motivele pe care vi le-am spus, limitarea terenurilor, ci doar cu marcaje rutiere, însă vor fi clar semnalate ca atare șoferilor. Sperăm ca și participanții la trafic să respecte marcajele”, a explicat ing. Adriana Nicula, directorul DRDP Brașov.

lucrari-DN-7-giratoriu-Vestem-1024x576

Lucrarea se va desfășura la nivel de DRDP Brașov în perioada următoare.

Foto: imobileterra.ro

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

6 comentarii

Mihai

Acum 5 ani

Solutia e foarte clara: Un flux să intre direct pe cele o bandă... ...însă vor fi clar semnalate ca atare șoferilor. Sa vedem minunea la vara!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

x

Acum 5 ani

Aici din pacate solutia temporara ar fi ca regula sens giratoriu sa dispara si sa aiba prioritate masiniile care vin dinspre Valea Oltului! Acestea se descarca pe banda 2 directia Sibiu iar cele care vin dinspre Brasov pe banda 1! La fel, cele 2 benzi care vin dinspre Sibiu se rup in 2 directii: 2 spre BV cu stop si cedare de prioritate dinspre Valcea si 1 drept inainte spre Valcea! Cam asta ar fi solutia romaneasca provizorie...nu vorbim de avioane cu viaduct si din astea ca e vorba totusi despre cat traim noi!
Raspunde

un sibian

Acum 5 ani

d-na Nicula ar face bine sa rezolve problema iluminatului la nodul rutier de la Mohu (intrare si iesire pe autostrada)...de cel putin 3-4 ani jumatate din stalpii de iluminat nu functioneaza...cica ar fi un cablu de vina...dupa parerea mea fac economie!!!
Raspunde

ion

Acum 5 ani

cel mai bun ari fii ca in Germania si alte state cu o singura banda sensul giratoriu cel care este deja pe banda are prioritate si atuncia nu este nici o problema.
Raspunde

x

Acum 5 ani

Tocmai aici e problema: vara mai ales, cei care vin dinspre Valea Oltului fac o coloana care se intinde pe mai multi km, ajungand blocajul uneori chiar si pana la Boita!!! De asta zic ca ar trebui ca descarcarea sa se faca fara a mai sta la prioritate la intrare in giratoriu ci sa se faca culoar pentru toata banda care vine dinspre valea oltului spre sibiu banda 2 iar cei care vin dinspre brasov sa se descarce pe banda 1! Prefer ca cei care merg spre Brasov sa stea in coada pe banda 2 directia stanga dinspre Sibiu decat sa o iei prin Marsa-Avrig sau Sadu( asta daca ajungi pana in Talmaciu)!!!
Raspunde

rosu

Acum 5 ani

20 de RON/l de benzina. Rezolva toate problemele care au legatura cu circulatia: parcari, cozi, poluare.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus