Miercuri,
25.05.2022
Acum
0°C

31% din mașinile verificate de RAR la Sibiu au probleme. Multe nici n-au ITP

31% din mașinile verificate de RAR la Sibiu au probleme. Multe nici n-au ITP

Peste 31% din mașinile verificate tehnic în trafic de inspectorii RAR în 2018, la Sibiu, prezintă probleme tehnice, iar 1.1% nici n-au ITP.

În total, anul trecut au fost verificate în trafic, pe drumurile din județul Sibiu, 1804 mașini. Dintre acestea 31.82 % au fost descoperite ca fiind neconforme iar două mașini prezentau pericol iminent de accident.

Mai mult decât atât, 1.16 % dintre vehicule prezentau probleme legate de inspectia tehnică periodică, în sensul că ITP-ul prezentat era fals, expirat sau anulat.

”În urma controalelor mixte desfășurate de RAR și Poliția Rutieră, în anul 2018 au fost aplicate 523 de amenzi contravenționale, au fost retrase 398 de certificate de înmatriculare și reținute 0 permise de conducere. În situația în care una dintre măsurile luate a fost reținerea certificatului de înmatriculare, acesta poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecții tehnice specifice la reprezentanțele RAR din țară”, explică Roxana Dima, purtător de cuvânt al Registrului Auto Român.
Pe plan național aproape 3500 de vehicule verificate tehnic în trafic de inspectorii RAR, în anul 2018, prezentau pericol iminent de accidente.

În total, Registrul Auto Român a verificat, anul trecut, din punct de vedere tehnic în trafic, 67.807 vehicule, în toată țara. În urma controalelor s-a constatat că aproape jumătate dintre acestea erau neconforme.

”Cele mai multe probleme au fost descoperite la instalația electrică de iluminare și semnalizare, sistemul de reducere a emisiilor poluante, punți, jante, anvelope și suspensie, vizibilitate precum și la sistemele de frânare și direcție”, mai spun reprezentanții RAR.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

5 comentarii

un sibian

Acum 3 ani

ne aburiti...DINOU...cei de la RAR sa nu mai lase toate rablele sa circule...pentru putina spaga...si pe urma sa ne spuna povesti!!!
Raspunde

Nelu

Acum 3 ani

Să facă drumuri cei cărora le plătim taxe că degeaba schimb bucsi telescoape pivoti că la starea drumurilor nu rezista.si normal că sunt neconforme.bine că sunt conforme cele de poliție că curge rugina din ele și nu au cauciucuri de iarna că legea e doar pt prosti.ceilalti sunt șmecheri...
Raspunde

nobody like everybody

Acum 3 ani

Chestia cu ITP-ul fals n-am inteles-o.... E facut cu pixul! Are folia de secretizare de la un ambalaj de telefon? Cum arata ( pe talon ) un ITP fals?
Raspunde

Mafia RAR

Acum 3 ani

Cea mai corupta institutie din Sibiu ....RAR. Suni la callcenter la BUC, iti faci rezervare intr-o anumita zi la ora 09:00 (cand incepe programul) si cand ajungi acolo te trezesti ca ai 30-40 de masini in fata. Cum se poate asa ceva cand tu esti programat sa fii primul pe ziua respectiva ? . Vorbeam cu oamenii din fata si din spate si am observat cu stupoare ca eram 3 masini pe aceasi linie programate la exact aceasi ora....cand ma duc in fata sa vad ce se intampla...pe liniile 2 si 3 intrau ciubucurile si samsarii, baietii destepti care cotizau la angajatii RAR !!! Cum aia de la BUC de la callceter stiu ca sunt 3 linii, programeaza 3 masini la aceasi ora, fiecare pe o linie.....logic nu ? , dar baietii destepti de la RAR Sibiu pun acele programari pe o singura linie, si pe restul spagile.....si se mai plang ca vezi doamne sunt multe masini !!! Alooo....DNA....se aude ? Alea 31% din masinile cu probleme mentionate in articol sunt exact spagile lor....ca pe noi ...prostimea....stati linistiti ca ne pica si pentru presiunea din rotii....
Raspunde

dancp2

Acum 3 ani

-cotizanti!!!!!!!!!!!!!!!!! dna iorica toma,fosta mare vinzator de masini din centru zona cosbuc/asta ca mic exemplu -politia nu zice nimic,nici altii,acol-i ciubucul -cred ca si in alte zone situatie e aceeasi,dai un ban da ajungi in fatza RAR e in subordinea cui este?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus