Marţi,
27.09.2022
Partial Noros
Acum
19°C

Fostul director al Aeroportului pierde procesul pentru banii de pensie. Decizia nu e definitivă

Fostul director al Aeroportului pierde procesul pentru banii de pensie. Decizia nu e definitivă

Tribunalul Sibiu a respins acțiunea deschisă de Augustin Sava, fostul director al Aeroportului sibian, care a cerut instanței să oblige consilierii județeni să îi achite contribuțiile sociale aferente salariului pe care l-a primit retroactiv, după destituirea sa.

Augustin Sava, cel care a condus Aeroportul sibian până la finele lunii iulie 2013, a deschis un al doilea proces împotriva consilierilor județeni, ca urmare a destituirii sale de acum aproape șase ani. Acest al doilea proces vine după cel din 2016, câștigat de fostul director, proces în urma căruia toți cei 26 de consilieri județeni care au votat pentru destituirea sa au fost obligați să îi achite echivalentul a aproximativ 1.000 de euro (salariul lui Sava până la finele mandatului în cursul căruia a fost demis). Prin noua acțiune în instanță, Augustin Sava a cerut instanței ca aceiași consilieri județeni să îi achite și contribuțiile sociale aferente perioadei 30 iulie 2013 – 14 decembrie 2015 (cât ar mai fi rămas din mandatul de director general). Tribunalul Sibiu a dat hotărârea în acest al doilea proces în cursul zilei de marți, 12 februarie. “Respinge acțiunea formulată de reclamantul Sava Augustin în contradictoriu cu pârâtul Consiliului Judeţean Sibiu“, se arată în minuta publicată de Tribunalul Sibiu pe site-ul propriu. Hotărârea nu este definitivă și poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare.

“Reclamantul (Augustin Sava – n.r.) s-a adresat la începutul anului 2018 Casei județene de pensii Sibiu, solicitând recalcularea pensiei pentru perioada 30.07.2013 – 15.12.2015, iar prin scrisoarea primită i s-a răspuns că pentru perioada menționată nu a fost achitată contribuția de asigurări sociale la sistemul public de pensii. (…) Având în vedere răspunsurile primite din partea Casei județene de pensii Sibiu și a CJ Sibiu, reclamantul a înțeles să se adreseze instanței de judecată, considerând că refuzul CJ Sibiu de a vira contribuțiile sociale la Casa de pensii și la Casa de asigurări de sănătate este abuziv, atâta timp cât Tribunalul Sibiu și Curtea de Apel Alba Iulia au recunoscut dreptul reclamantului la încasarea contravalorii daunelor interese“, se arată într-o informare a CJ Sibiu, dată publicității în august 2018, la deschiderea noului proces de către Augustin Sava.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus