Vineri,
29.03.2024
Innorat
Acum
13°C

Evaluarea națională la clasa a II-a se amână în Sibiu: Copiii vor avea alte teste

Evaluarea națională la clasa a II-a se amână în Sibiu: Copiii vor avea alte teste

Testele de evaluare națională pentru elevii din clasa a II-a, programate pentru începutul lunii mai 2019, vor avea loc cu o săptămână sau două mai târziu în școlile gimnaziale din Sibiu. Acest lucru este legat, la fel ca și introducerea vacanței forțate, de organizarea Summitului UE. De asemenea, autoritățile vor pregăti alte subiecte decât cele care vor fi valabile la nivel național.

După publicarea calendarului pentru școlile din Sibiu privind reprogramarea orelor din săptămâna 6-10 mai, când elevii vor sta acasă dincauza organizării Summitului UE, mai mulți părinții s-au întrebat dacă și testele de evaluare națională pentru elevii de clasa a II-a se vor amâna. Turnul Sfatului s-a interesat la Inspectoratul Școlar Județean pentru a afla detalii.

„Evaluarea Națională se va reprograma în altă săptămână numai în unitățile gimnaziale și cele cu clase gimanaziale din municipiul Sibiu, iar Consiliul Național de Examinare (CNE) va elabora alte subiecte decât cele normale”, a explicat Constantin Dincă, purtătorul de cuvânt al instituției.
Potrivit lui Dincă, deocamdată Ministerul Educației Naționale nu a luat o decizie privind noul calendar pentru desfășurarea testelor la clasa a II-a, însă cel mai probabil acestea vor fi amânate cu o săptămână, în zilele programate pentru Evaluarea națională la clasele a IV-a sau peste 2 săptămâni, când vor fi evaluați elevii din clasa a VI-a.

„S-a mai întâmplat odată acest lucru: când evaluarea era în luna martie, iar în anumite județe s-au amânat testele din cauza vremii”, a amintit Constantin Dincă.

Precizăm că Evaluarea națională a elevilor de clasele a II-a, a IV-a și a VI-a sunt organizate la nivel național de 4 ani. Unul dintre obiectivele acestor teste este de a le arăta părinților gradul de pregătire al copiilor în fața unor subiecte făcute de altcineva decât profesorul de la clasă. Rezultatele sunt confidențiale, fiind comunicate părinților individual.

Conform calendarului anunțat la începutul acestui an de studii, Evaluarea Națională la finalul clasei a II-a 2019, la nivel național, este programată în următoarele zile:

7 mai 2019: Limba română - Scris 7 mai 2019: Limba maternă - Scris 8 mai 2019: Limba română - Citit 8 mai 2019: Limba maternă - Citit 9 mai 2019: Matematica 10 mai 2019: Limba română pentru minoritățile naționale - Scris-Citit

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus