Duminică,
20.06.2021
Cer Senin
Acum
15°C

Autostrada Sibiu – Pitești are primul constructor. Sibienii de la Construcții SA au renunțat la contestație

Autostrada Sibiu – Pitești are primul constructor. Sibienii de la Construcții SA au renunțat la contestație

Nimic nu mai oprește autoritățile centrale să semneze contractul de proiectare și execuție a primilor 13,7 km din autostrada Sibiu – Pitești, mai precis a secțiunii dintre Șelimbăr și Boița.

La șapte zile după depunerea contestației împotriva atribuirii contractului de proiectare și execuție a secțiunii I a autostrăzii Sibiu – Pitești, reprezentanții SC Construcții SA au decis să își retragă plângerea depusă la Consiliul național de soluționare a contestațiilor (CNSC). Judecătorii CNSC, prin urmare, au închis dosarul în care cei de la Construcții SA contestau atribuirea contractului către austriecii de la Porr Construct SRL. Cum o altă contestație nu a mai fost depusă, iar termenul pentru această fază s-a încheiat, Compania națională de administrare a infrastructurii rutiere are deschisă calea semnării contractului pentru care cei de la Porr Construct au cerut 612,6 milioane de lei fără TVA (echivalentul a 129 milioane Euro fără TVA, având un cost/ km de 9,7 milioane euro fără TVA). Înaintea atribuirii contractului, lucrarea era estimată la 765,8 de milioane de lei, fără TVA. Trebuie amintit faptul că licitația a fost lansată acum mai bine de un an și jumătate și că oferta celor de la Construcții SA a fost considerată corectă din punct de vedere tehnici și financiar (dar s-a clasat pe locul 2). Construcții SA a devenit prima societate sibiană cu acționariat local care a reușit să depună o astfel de ofertă (declarată acceptată) în cadrul unei licitații pentru construirea de autostrăzi.

renuntare constructii sa

 

Optimist: 2023

În primele 12 luni de la semnarea contractului ar trebui realizat proiectul tehnic al lucrării, urmând ca execuția să se desfășoare pe parcursul a trei ani. Prin urmare, în cel mai optimist scenariu, în care nu vor apărea probleme în derularea contractului, primul lot al autostrăzii Sibiu – Pitești ar trebui să fie deschis circulației în martie 2023. De subliniat faptul că cei de la Porr Construct SRL au ofertat o perioadă de garanție a lucrărilor de zece ani.

”Lotul 1 aferent Secțiunii 1 se întinde între km. 0+000 – km. 13+170, iar traseul autostrăzii va începe în zona localității Șelimbăr, la intersecția cu centura Sibiu. Aliniamentul se continuă la vest de Drumul național DN7, în paralel cu acesta, fiind amplasat într-o zonă colinară până la km 6, în zona localității Veștem. În continuare, traseul autostrăzii traversează la vest de Tălmaciu, drumul județean DJ 105G, Avrig – Marșa – Tălmaciu – Sadu până în zona Boița unde este prevăzut un nod rutier ce asigură conectivitatea temporară a autostrăzii Sibiu-Pitești cu DN7”, se arată într-un comunicat al celor de la CNAIR pe acest subiect.

Citește și Autostrada Sibiu – Pitești. Contractul pentru secțiunea dintre Sibiu și Boița, contestat de sibieni

FOTO Primele imagini cu autostrada Sibiu – Pitești, așa cum va să fie. „Deocamdată ne mulțumim cu aceste simulări“

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

7 comentarii

dancp2

Acum 2 ani

astia sint cei cu stadionul?ne-terminat la timp??????????????????????????????????
Raspunde

Eka

Acum 2 ani

Nu. Aia care si-au retras contestatia sunt cei cu stadionul .
Raspunde

Val.. jan

Acum 2 ani

In sfarsit o veste buna privind autoatrada Sibiu Pitesti ...sa fim optimisti si cu speranta ca vom vedea inceputul lucrarilor cu abnegatie ...
Raspunde

AAAA

Acum 2 ani

O sa vedem inceputul lucrarilor la urmatoarele alegeri poate...Acum ne arunca praf in ochi cu proiecte tehnice etc, pana trec alegerile.
Raspunde

zuzulaz

Acum 2 ani

Dragnea pe patul de spital a judecat lucrurile la rece. A retras contestatia! Tusinean vedeti mai de stadion lasati fluturii deoparte......aveti de lucru in Sibiu de nu puteti duce. Tocmai voi care nu ati facut un metru de autostrada contestati?
Raspunde

Luca

Acum 2 ani

Povestea continua ... Boita - Cornetul 30 km , se va realiza in 88 de luni , din momentul in care incep lucrarile ! Asta daca respecta termenele - ceea ce este putin probabil . Oricum , Ministerul Transporturilor a lansat ,ieri, un proiect de hotărâre prin care aprobă noi indicatori tehnico-economici pentru „Autostrada Sibiu-Piteşti”, modificând şi o parte din traseul stabilit prin studiul de fezabilitate din anul 2008 ... Citeste mai mult: adev.ro/pozh92...
Raspunde

HOP

Acum 2 ani

nesatuii astia care nu au habar de constr. drumuri !!!!! (doar la modul diletant )
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus