Duminică,
23.01.2022
Innorat
Acum
-4°C

Spectacol gastronomic „La Cuptor”

Spectacol gastronomic „La Cuptor”

Restaurantul “La Cuptor” a prezentat la finalul săptămânii trecute 5 noi preparate dedicate programului Sibiu Regiune Gastronomică, o sarcina aparent usoara pentru personalul din bucataria restaurantului, care se mandreste cu o consecventa si o calitate a preparatelor inca de la deschidere. Directia culinara, una chiar indrazneata daca ne gandim ca renumitul ciolan cu fasole romanesc se gaseste in forma de burger, este inovatoare, iar printre deliciile din meniu intalnim maduva, sau tocanita din urechi de porc. Totusi gusturile propuse in cadrul evenimentului, au necesitat priceperea bucatarilor, dar si eforturile acestora de a gasi cele mai bune ingrediente. Evenimentul a fost deschis de catre instrumentistul Calin Han care a interpretat cu maiestrie la caval doine si cantece romanesti. Spectacolul culinar a inceput de indata, cu antreul format din "carpaccio" de slănină mangalița cu fulgi de telemea veche de oaie, arpagic Piroska și mămăliga friptă cu magiun de prune. Zeama cu verdețuri de primăvară (leurda, urzică, măcriș sau sălățică de pădure) cu "creastă" de slănină, papară și dresătură cu lapte de bivoliță s-a dovedit a fi un deliciu pentru oaspeti, localnici si straini deopotriva. Felul principal a demonstrat cu adevarat talentul in reinterpretarea gustului romanesc - cocoșel de fermă copt in cuptor, înghețată de casă cu usturoi negru, cartofi cuburi aromatizați și sos de ardei afumat. Pentru ca e perioada de post si pentru ca toti cei ce trec pragul restaurantului sa regaseasca ceva pe gustul lor urmatorul fel a fost vegetarian: tocăniță de ardei copți, bulion de casă, cimbrișor sălbatic în coajă de păine cu iaurt acru de bivoliță și uleiuri aromate. Finalul serii a fost incantator, o armonie intre simturi formata din sunetele cavalului pe fundal, mirosul pesmetului cu migdale, imaginea fagurelui din care se prelingea mierea si balansul de arome si temperaturi. Asa s-ar putea descrie gomboții cu prune coapte la cuptor, pesmet crocant cu migdale și zahăr brut de trestie în sos alb, cu extract de vanilie și praf de păstură de albine. Experienta culinara a durat 3 ore, in care oaspetii au fost purtati de arome si miresme in toate zonele judetului si au simtit gustul romanesc intr-o maniera rafinata plina de savoare.

Image 27-03-2019 at 00.03

Comentarii

1 comentarii

Piranda

Acum 2 ani

Bravo in sfarsit niste burueni cu slanina din cuptor :-) bucatari francezi o sa moare de ciuda
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus