Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

ULBS devine membră a unei organizații formată din peste 50 de mari companii IT

ULBS devine membră a unei organizații formată din peste 50 de mari companii IT

Cluj IT Cluster îşi întăreşte relaţia cu mediul academic prin parteneriatul cu Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu

Cluj IT Cluster se află într-o continuă expansiune, urmărind formarea de conexiuni cât mai variate. În acest sens, anul acesta şi-a deschis porţile pentru încă un membru important venit din mediul academic. Cu scopul de a întări performanţele legate de inovare ale industriei IT din România, Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu s-a alăturat comunităţii reprezentată de Cluj IT Cluster, dornică să se implice în dezvoltarea proiectelor derulate pentru a sprijini evoluţia digitalizării.

"Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu este foarte activă în crearea de parteneriate cu mediul de afaceri. Avem mai multe proiecte în derulare pe acest model de colaborare şi credem că avem capacitatea să dezvoltăm şi altele. Simţim nevoia aceasta atât în zona de cercetare, dar şi ca urmare a modificărilor structurale pe piaţa muncii", a declarat domnul prof. dr. Claudiu Kifor, Prorector al Universităţii din Sibiu.

Fenomenul de digitalizare este acum în centrul atenţiei majorităţii dintre noi, iar înţelegerea provocărilor şi oportunităţilor care vin odată cu acesta fac parte din obiectivele principale ale Clusterului Cluj IT. "Prin colaborarea cu Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu, resursele noastre vor fi puse împreună, alături de alte organizaţii partenere, cu intenţia de a aduce plusvaloare industriei de IT, de a contura o viziune comună şi de a întări ecosistemul tehnologic." a declarat prof. dr. Stelian Brad, Preşedintele Cluj IT.

Având în vedere rapiditatea cu care evoluează sectorul digital, parteneriatul dintre Cluj IT Cluster si Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu va contribui la o dezvoltare stabilă a sistemului de inovare naţional, într-un mediu care se află într-o continuă schimbare. Prin prezenţa a opt universităţi, Cluj IT Cluster se poziţionează ca o iniţiativă unică în ţară, cu o comunitate în continuă creştere cantitativă şi calitativă a proiectelor comune.

Cluj IT Cluster este o asociaţie de tip cluster inovativ înfiinţată în octombrie 2012, care numără în prezent peste 70 de membri: peste 50 de companii IT cu mii de angajaţi şi o cifră de afaceri cumulată de peste 100 de milioane de euro, universităţi şi institute de cercetare şi organizaţii catalizator. Iniţiativă a mediului de afaceri, clusterul urmăreşte creşterea competitivităţii sectorului IT şi a vizibilităţii industriei de IT româneşti, precum şi poziţionarea Clujului ca un hub digital regional inovator cu impact regional şi internaţional.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus