Joi,
08.12.2022
Ceata
Acum
1°C

Primul mall al Sibiului: ”a fost pus un accent ridicat pe dezvoltarea zonei de relaxare”

Primul mall al Sibiului: ”a fost pus un accent ridicat pe dezvoltarea zonei de relaxare”

Aproximativ 300 de muncitori lucrează pe șantierul investiției estimată la 100 de milioane de euro de pe strada Lector, din Sibiu. Este vorba de Festival, mall-ul pe cinci niveluri care urmează a fi finalizat în noiembrie anul acesta. Turnul Sfatului a solicitat mai multe detalii investitorilor primului mall construit în interiorul municipiului Sibiu.

O suprafață totală închiriabilă de peste 42.200 de metri pătrați, ce va găzdui aproximativ 150 de spații comerciale, un multiplex cinematografic cu nouă săli de proiecție pentru aproximativ 1.400 de cinefili și peste 1.600 de locuri de parcare, dintre care aproximativ 1.200 în subteran și 400 pe terasă și mezanin. Acestea sunt câteva dintre datele centrului comercial Festival, aflat în construcție în zona podului Gării.

”În acest stadiu al lucrărilor ne bazăm pe aportul a aproximativ 300 de muncitori. Deocamdată ne concentrăm pe lucrările de construcție, astfel încât centrul comercial să fie finalizat în noiembrie. Vom stabili și o dată de inaugurare, pe care o vom comunica din timp”, arată reprezentanții NEPI Rockcastle, cel mai mare proprietar de mall-uri din România (în decembrie anul trecut au ajuns la 18).

Accent pe zona de relaxare

Cele 1.200 de locuri de parcare din subteranul viitorului mall sunt structurate pe două niveluri. La parter se va afla supermarketul Kaufland. ”La nivelurile 0 și 1 vom reuni cele mai importante branduri de fashion, precum și toate categoriile de cumpărături. În cele din urmă, la nivelul 2, vizitatorii vor descoperi o zonă generoasă de entertainment, ce va găzdui cinematograful, foodcourt-ul, precum și o terasă multifuncțională, cu spațiu de relaxare și o zonă dedicată activităților culturale”, arată cei de la NEPI. Aceștia spun că în cadrul proiectului de la Sibiu zona de relaxare va avea o suprafață extrem de generoasă. ”Dată fiind locația centrală a proiectului, a fost pus un accent ridicat pe dezvoltarea zonei de relaxare, astfel că food court-ul va îngloba 17 unități, o zonă de joacă pentru copii de aproape 500 de metri pătrați, precum și patru restaurante cu terasă exterioară”.

Zona de relaxare va fi la ultimul nivel Zona de relaxare va fi la ultimul nivel

Ambuteiaje: ”nu avem astfel de scenarii”

Viitorul mall al Sibiului va avea două zone de aprovizionare, ambele din strada Socului, plus o a treia - ”o zonă de livrare rapidă” – din strada Lector. Iar clienții magazinelor vor avea acces la viitorul mall în special prin intermediul unui viitor sens giratoriu amplasat la baza podului Gării (sens a cărui amenajare va începe după summit-ul UE de la Sibiu). ”Accesul în parcarea subterană se va realiza din bulevardul Coposu, strada Socului, iar ieșirea se va face prin strada Socului și strada Fabricii. Parcarea supraterană va putea fi accesată din bulevardul Coposu, atât pentru intrare, cât și pentru ieșirea din centrul comercial”, arată reprezentanții NEPI pentru Turnul Sfatului.

Accesul principal, pentru clienți, va fi realizat din bulevardul Corneliu Coposu Accesul principal, pentru clienți, va fi realizat din bulevardul Corneliu Coposu

Referitor la discuțiile tot mai dese despre faptul că deschiderea viitorului mall ar putea duce la crearea de ambuteiaje care să afecteze zone mai largi ale orașului, reprezentanții mall-ului spun că din calculele lor astfel de ambuteiaje nu ar trebui să existe. ”Studiile efectuate până acum nu au relevat astfel de scenarii”, susțin cei de la NEPI.

Suplimentarea unor curse Tursib către viitorul punct de atracție din oraș este o discuție care nu a existat. ”Deocamdată nu au existat astfel de discuții, dar bineînțeles că suntem deschiși oricăror opțiuni care pot îmbunătăți experiența vizitatorilor”.

12 ore pe zi

Până acum au fost anunțate în spațiul public o serie de nume - magazinele din grupul Inditex, dar și H&M, New Yorker și Kaufland - care au confirmat deja prezența în cadrul mall-ului Festival. Cu opt luni înainte de finalizarea lucrărilor, reprezentanții centrului comercial spun că sunt aproape de finalizarea tuturor contractelor de închiriere. ”În acest moment mai sunt câteva spații disponibile, dar suntem aproape de finalizare. Astfel de informații (valoarea la care se închiriază un metru pătrat – n.r.) se află sub incidența clauzelor de confidențialitate, astfel că toate detaliile financiare sunt discutat în mod privat cu fiecare brand”, spun reprezentanții NEPI. Viitorul mall va avea un program normal de funcționare cuprins între 10:00 și 22:00. Cinematograful va avea un program de funcționare separat, în sensul că ultima proiecție va fi programată la ora 01:00 (ieșirea din cinema se va putea face separat de ieșirea principală din mall).

Citește și CineGold Sibiu. Primul cinema cu mai multe săli va avea 1.429 de scaune și “conținut alternativ“

Pe șantierul noului mall lucrează, în prezent, aproximativ 300 de oameni Pe șantierul noului mall lucrează, în prezent, aproximativ 300 de oameni

santier mall festival (3) santier mall nou festival (15) santier mall nou festival (4) santier mall gara 3

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

8 comentarii

sdl

Acum 3 ani

Și pe ce traseu vor ajunge TIR-urile care vor aproviziona mall-ul până pe strada Socului? Vor traversa podul peste calea ferată de pe Coposu? Același pod pe care-l vor folosi locatarii celor peste 500 de apartamente de la City Residence și a celor peste 250 de apartamente de la Balanța Residence?
Raspunde

Un PSDist mandru

Acum 3 ani

Da, dar se vor mandrii ca locuiesc langa mall si le va trece supararea.
Raspunde

un cetatean

Acum 3 ani

nu termina in 8 luni ... nu in RO
Raspunde

ioan G

Acum 3 ani

termina in 7. Mediul privat isi face treaba la timp pentru ca spre deosebire de guvern ei au de dat niste explicatii investitorilor, pe cand guvernului i se rupe de investitori, adica de noi.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

filossoft

Acum 3 ani

in nici un caz nu termina in 8 luni .
Raspunde

Strategie?!

Acum 3 ani

Ambuteiaje: ”nu avem astfel de scenarii”....glumiti nu? pana se realizeaza lucrarea si se ia parandaratu..dupa aia praf de prosti
Raspunde

ccc

Acum 3 ani

Poate ne explica cei de la NEPI cum vor face sens giratoriu in fata podului Garii unde nu este loc de asa ceva ? Ambuteiaje vor fi oricum mai ales ca vor sa-i scoata pe cei din parcarea supraterana prin sensul giratoriu din fata podului cand se putea sa iasa frumos prin gara ocoleau un pic .Va fi o placere pentru cei care vin din Lazaret si vor sta dupa cei care ies din mall prin sensul giratoriu. Studii de trafic facute la apel bocancilor cum se fac de multi ani in Sibiu. Oare cand ne trezim!!!!!
Raspunde

Delir

Acum 3 ani

Iesirea celor 1200 de masini se va face pe Strada Fabricii? Straduta aceea in care abia trece o masina pe langa cealalta?? Straduta aceea sufocata pe timpul zilei de toti cei care vin si pleaca de la spitalul/ policlinica din zona?? Va fi macel intre locatarii de pe Fabricii si ceilalti ....
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus