Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Premieră în Justiția din România: Polițist obligat să plătească despăgubiri hoțului prins în flagrant

Premieră în Justiția din România: Polițist obligat să plătească despăgubiri hoțului prins în flagrant

Un poliţist din Vaslui este obligat să plătească 1.000 lei drept daune morale, alături de IPJ Vaslui, unui hoţ pe care omul legii l-a prins în flagrant, în timpul liber, şi, pentru că nu avea cătuşe, l-a legat cu cureaua de la pantaloni. Decizia nu e definitivă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit portalului instanţelor, magistraţii Tribunalului Vaslui au decis să admită „acţiunea în pretenţii formulată de reclamantul Morariu Iulian, în contradictoriu cu pârâţii Mălăncuş Alexandru şi Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Vaslui. Obligă pârâţii să achite reclamantului, cu titlu de daune morale, suma de 1.000 de lei”.

Decizia nu este definitivă, având drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare.

Surse judiciare au declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, că poliţistul, angajat la Serviciul Circulaţie, în timp ce se îndrepta spre casă, în aprilie 2018, fiind în timpul liber, a auzit vânzătoarea unui magazin ţipând. Omul legii l-a urmărit pe bărbatul care a ieşit din magazin şi l-a prins, după ce acesta furase mai multe pachete de ţigări.

”Am văzut ieşind din magazin, în fugă, doi bărbati şi, din urma lor, o femeie ţipând după ajutor. Au luat-o la fugă printre blocuri. Am fugit după ei dar, după aproximativ 200 de metri s-au despărţit şi fiecare a continuat să alerge în altă directie. Am fost nevoit să alerg doar după unul dintre ei şi, după aproximativ 500 de metri am reuşit să-l prind în spatele blocului nr.1. L-am pus la pământ dar nu aveam cătusele la mine. Se zbătea să scape astfel că am fost nevoit să-l imobilizez la pământ şi să-i leg mâinile la spate cu cureaua de la pantaloni. L-am dus apoi la sediul IPJ Vaslui şi de acolo a fost preluat de o patrulă din cadrul Politiei muncipale. Ulterior, a fost dus înapoi la magazin. Vânzătoarea a început să plângã de bucurie când a văzut că hoţul a fost prins şi şi-a recuperat marfa furată”, a povestit agentul  Alexandru Mălăncuş, citat de Adevărul.
Pentru că nu avea cătuşe, poliţistul l-a legat cu cureaua de la pantaloni, apoi l-a dus la secţia de poliţie, unde mai mulţi colegi i-au făcut fotografii, într-una dintre poze bărbatul prins că a furat fiind cu cureaua dată peste umăr, ca şi când ar fi fost legat de gât, susţin sursele citate.

Acesta i-a făcut plângere penală poliţistului pentru purtarea abuzivă, însă dosarul a fost clasat.

Iulian Morariu provine dintr-o familie înstărită din Vaslui, fiind fiul unui om de afaceri care deţine o firmă de construcţii şi nepotul patronului unui cunoscut restaurant. Pe numele său, poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt. Condus la magazin pentru reconstituire, tânărul ar fi declarat că a sustras ţigările ”de foame”. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui, dosarul în care tânărul este acuzat de furt nu a fost soluţionat, scrie Adevărul.

Sursele citate au menţionat că poliţistul respectiv este considerat un erou, în timp ce era în misiune pe litoralul bulgăresc reuşind să salveze un copil care să înecase cu un sâmbure.

Sursa foto

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

8 comentarii

.....

Acum 4 ani

Vai de noi..... si mai vrem ca oamenii sa ia atitudine....
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

S

Acum 4 ani

@..... Pai sa ia atitudine, dar de ce s-a împăunat în halul în care și-a lăsat colegii sa facă pozele alea? Sa fim drepți, nu scrie în lege ca după ce prinzi hotul îl umilești puțin, asa, ca să te distrezi.
Raspunde

Wadim Korneliu

Acum 4 ani

In alte tari hotilor li se taie mana ... Multumim PSD
Raspunde

2cents

Acum 4 ani

si eu sunt siderat de intorsatura lucrurilor insa orice partid ai fi avut la putere, in acest caz s-ar fi intamplat acelasi lucru. Crezi ca daca erau alte partide la guvernare se rusina hotul sa il dea in judecata? Esti naiv sau te prefaci
Raspunde

S

Acum 4 ani

Ce sa zic, dacă luați o amenda sau ceva, va doresc sa va și umilească polițistul, dacă vi se pare normal.
Raspunde

blabla

Acum 4 ani

Ba, iti vine sa crezi ca mai sunt oameni care nu fura ? Ce dracu, nu sunteti numai poesedisti in tara asta
Raspunde

..

Acum 4 ani

da, sa ii umileasca ca altadata sa nu mai fure ...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus