Marţi,
19.03.2024
Parțial Noros
Acum
2°C

Constantin Chiriac despre noul teatru: Nu se poate mai devreme de 7 ani

Constantin Chiriac despre noul teatru: Nu se poate mai devreme de 7 ani

Invitat la Turnul Sfatului TV, directorul Teatrului Național ”Radu Stanca” din Sibiu a vorbit și despre evoluția proiectului noului teatru al Sibiului, care ar urma să fie ridicat pe actualul spațiu de la Cazarma 90.

”Gândiți-vă că lucrez de prin 2000 la acest proiect. Și de fiecare dată s-au făcut pași. Numai că... imaginați-vă că un astfel de proiect nu a fost dezvoltat vreodată în România. În ultimii 30 de ani s-a făcut un astfel de proiect, s-a făcut doar o reparație a Teatrului Național, s-au adaptat niște spații așa cum s-au adaptat, dar scenele nu au fost utilate cu aparatura de care am avea nevoie. Nu blamez pe nimeni, a fost foarte bine că s-a întâmplat! Dar o clădire nouă, în care să existe un concept nou, în acord cu ce înseamnă dezvoltarea acelei comunități, nu s-a făcut. Și e normal ca oamenii să bâjbâie, să le fie frică, gândiți-vă ce înseamnă hățișul legislativ. Un astfel de proiect nu ai cum să-l faci fără cei mai importanți consultanți și cel mai mare câștig este faptul că primăria a înțeles că fără un consultant puternic, unul care să facă studiul de prefezabilitate și care are credibilitatea marilor construcții din lume, de la Opera din Sydney până la Centrul Pompidou, dar și echipe care știu ce înseamnă arhitectură și tehnologie, sunet și lumini, atragere de fonduri, dar și zonă legislativă. Fără un astfel de studiu, în care cetățenii, împreună cu conducerea Primăriei, Consiliul Local, să se exprime, nu are cum să aibă loc”, a declarat Constantin Chiriac.
Întreaga emisiune o puteți urmări mai jos:

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

4 comentarii

Angoasele bunicutzei

Acum 4 ani

" si e normal ca oamenii sa bajbaie sa le fie frica, ... Hatis legislativ. " Inteleg de aici ca primaria, consiliul local si restul intitutiilor care tre sa puna o stampila sunt complet depasite de proiect, si toti angajatii pe pile sau numiti politic din aceste institutii franeaza proiectul si implicit dezvoltarea orasului. De cand vb dl Chiriac despre aceste proiect ar fi trebuit sa fie gata de mult. Vai de noi. Pt ca problema nu e de finantare ci de punere in opera. Avem un om cu viziune pt comunitate care se loveste de franari. Jaleeeeeee
Raspunde

Foamea

Acum 4 ani

Si acum 3 ani tot de 7 ani era nevoie. Incep sa cred ca suntem luati de prosti.
Raspunde

Bogo

Acum 4 ani

Care ''evolutie''?!? A discutiilor? Un scurt si banal calcul, vorbim de complexul acesta din 2006, suntem in 2019, si in caz ca se incepe anul asta, o sa fie (probabil) gata peste 7 = 20 ani!!! Era sa scriu ca o sa fie peste 40, dar degraba NICIODATA! Chiar nu inteleg de ce s-a mai lansat ideea.
Raspunde

un sibian

Acum 4 ani

...nu se poate decat in min. 7 ani!!! ne abureste d-nul Chiriac...probabil ca se ocupa si de autostrazi...si alea tot in min.7
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus