Sâmbătă,
14.12.2024
Ninsori Usoare
Acum
0°C

Mesopotamia. Spălați-vă pe mâini înainte de a mânca

Mesopotamia. Spălați-vă pe mâini înainte de a mânca

Încheiem ”în forță” turul noilor localuri deschise în zona de mâncare a mall-ului din Șelimbăr. Cu Mesopotamia. Căci acesta a mai rămas după ceilalți colegi care mi-au luat-o înainte la recenzii.

Mesopotamia face parte din  generația (nouă) de francize de fast-food-uri românești (alături de moldovenescul #șîeu Spartan și sibianul Dabo Donner), în care puiul americănesc tipic unor astfel de localuri este înlocuit de porcul, vita sau curcanul ”rotisat” și servit, la cerere, ”cu de toate”. În Sibiu (mă rog, Șelimbăr, pentru acuratețe), cei de la Mesopotamia împart cu celelalte localuri din mall aceleași mese, aceleași scaune de plastic, furculițe de plastic și aceeași muzică de ”bumți-bumți”, întreruptă de anunțuri al căror volum dat la minim face de neînțeles cuvintele. Meniul (și cu alte preparate în afară de ceea ce e promovat pe panourile luminoase de deasupra zonei de comandă și servire) e într-un singur exemplar, legat în zona casieriei. Cele două pagini ale meniului sunt împărțite în mod egal de categoriile ”pizza” și ”produse”. Toate felurile de pizza (15 la număr) au prețuri de 19 lei (mică), 27 de lei (medie) și 45 de lei (family) - toate prețurile sunt, de fapt, cu un ban mai mici, fiind promovate în formatul xx.99. Pe lângă feluri clasice (quattro formagi/stagioni, proscuitto e funghi etc.), mai găsești pe pagina dedicată și  variante precum dinamita sau mesocapricciosa. La ”produse” sunt două feluri de donner (variantele kebab și, respectiv, meniu cu cartofi prăjiți și răcoritoare, mic/mare), două feluri ”cu de toate” la farfurie livrate alături de o pâine de ”inspirație” italiană și două feluri de ”roll”. Mai sunt trei salate și, după cartofii prăjiți, o pită botezată ”panini” și un sos cu numele locului, meniul se termină. La desert puteți alege umplutura clătitelor.

Piatto kebab, Mesopotamia Piatto kebab, Mesopotamia

Am luat din fiecare fel de kebab (doner, piatto și roll) plus o clătită. ”Reveniți în patru minute”, mi s-a spus după ce am plătit, în condițiile în care nu era coadă. Și, în patru minute, cele comandate plus băuturile erau împărțite în trei tăvi. Acum, ce să comentezi mare lucru la astfel de preparate? Căci, deoarece mai ”păcătuiesc” prin fast-food-uri, astfel de locuri n-au decât rolul să te sature cât mai rapid, nu să te îmbie la comparații culinare. Deci toate trei aveau același gust, ”unic” – după cum se laudă în reclame – din cauza amestecului de carne de curcan cu cea de vițel. Cartofii prăjiți, ca în orice franciză locală, iar salatele – ca în fast-food. Am mâncat, m-am săturat, m-am simțit plin, am plecat rapid. Parcă aș zice că donnerul celor de la Dabo e mai bun, dar ar sări unii că ăsta e patriotism local exagerbat sau că m-a plătit Paștiu. Așa că nu mai zic. Uitați.

Roll Kebab, Mesopotamia Roll Kebab, Mesopotamia

Ceea ce merită comentat, poate, este tehnica de care ai nevoie ca să mănânci la Mesopotamia, atât roll, cât mai ales donner (foto principală). Acesta din urmă e îndesat într-o pâine cât se poate de ovală și tăiată pe lung, învelită cu o punguță doar pe un sfert de colț. N-ai cum să începi de la mijloc, trebuie să te apuci de la un capăt. Iar dacă – pe parcurs – vei vrea să îți folosești mâinile și pentru a bea apă sau pentru a folosi șervețelul, umplutura ”cu de toate” (apropo, nu am fost întrebați la niciun preparat dacă vrem sau nu ceapă sau alea-alea), deci umplutura aceea de carne, salată, ceapă, roșii și sosuri începe să curgă prin tavă. N-ai cum să oprești scurgerea nici dacă sprijini cumva donnerul de porția de cartofi prăjiți. Ceea ce duce la următoarea problemă: șervețelele. Căci dacă nu ai inspirația să iei și o furculiță cu care să culegi mai apoi bucățile evadate pe foaia de hârtie tipărită cu reclamele locului, degetele ți se vor umple de sosuri și vei fi nevoit să folosești mult mai multe șervețele decât ai crede. Cel puțin, eu așa am pățit. Chiar și cu roll-ul, în mod normal ”deschis” într-o singură parte, întâmpini aceeași problemă.

Clătite cu nutella, Mesopotamia Clătite cu nutella, Mesopotamia

Pentru conformitatea formatului acestei rubrici am plătit (din banii redacției, ca de fiecare dată) 113 lei: 23 de lei pentru meniul cu donner mare, 24 de lei pentru cel la farfurie (piatto), 17 lei pentru roll kebab, șase lei pentru o porție de cartofi prăjiți, 11 lei pentru o clătită, 12 lei pentru două răcoritoare și alți zece lei pentru două sticle cu apă. Plus alți zece lei pentru un fresh de portocale, căci una dintre progenituri s-a răzgândit la casă și nu a mai vrut apă. Iar casierița i-a răspuns că nu îi mai poate lua apa înapoi, căci ”a bătut-o pe bon”.

Între Cibin și Seviș

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

8 comentarii

ips

Acum 5 ani

eu, ca prostul, ma spal pe maini inainte sa mananc oriunde mersi de recomandare
Raspunde

PSDistul mandru

Acum 5 ani

vai de voi, in capitala gastronomica ati ajuns sa comentati fast food -uri ! ba nimic nu se 'lipeste' de targu asta....
Raspunde

Seful Bulăului

Acum 5 ani

Fain nume... denota stil, rafinament, educatie. Probabil tu te hranesti cu semninte, mici (in campanie) si te speli o data pe luna, cu otet.
Raspunde

dancp2

Acum 5 ani

participa la regiunea/raionul gastronomic IEUROPEAN sau DECIT prin relamIE-UE!
Raspunde

Alex

Acum 5 ani

Scumpa clatita, scumpa neamule!
Raspunde

unul

Acum 5 ani

Sunt destui prosti care baga in ei prostiile astea...saormari
Raspunde

unoduo

Acum 5 ani

Pita cu cartofi prajiti pentru analfabeti….hahahahahahahaha
Raspunde

Antalya Extratero

Acum 5 ani

Jeg de mancare..... daca se poate numi mancare chestia aia. Food cortul ala e jalnic, doar Insieme e un loc unde poti manca acolo.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus