Miercuri,
20.10.2021
Ceata
Acum
-1°C

Sibiul sărbătorește Summitul european și Ziua Europei, în Piața Mare

Sibiul sărbătorește Summitul european și Ziua Europei, în Piața Mare

O zi specială pentru Sibiu, pentru România și pentru Uniunea Europeană se încheie în Piața Mare. Summitul european și Ziua Europei vor fi marcate în centrul orașului printr-o sărbătoare a muzicii, dansului și a gusturilor Sibiului.

„Va fi o zi istorică pentru Sibiu, orașul nostru fiind pentru scurt timp Capitala Europei. Ne dorim ca sibienii să se apropie de această sărbătoare așa cum le place: prin evenimente în centrul Sibiului. Junii vor face spectacol pe scena din Piața Mare începând cu ora 20, iar Delia, unul dintre cei mai apreciați artiști români ai momentului va anima și va colora finalul unui 9 mai de poveste.” (Astrid Fodor, primarul Municipiului Sibiu)

Ansamblul Folcloric Profesionist „Cindrelul – Junii Sibiului” a pregătit un spectacol absolut impresionant cu această ocazie. Pe scena din Piața Mare va fi ilustrată prin joc și muzică o călătorie prin cele mai importante regiuni etnografice ale României. Conceptul propus de Silvia Macrea, managerul ansamblului și unul dintre coregrafii spectacolului din 9 mai, va derula istoria de 75 de ani a Junilor Sibiului prin intermediul fotografiilor, urmat de un tur de forță și grație prin tradițiile din Transilvania, Moldova și Muntenia. Banatul și Maramureșul vor contribui cu frumoase obiceiuri de nuntă, însuflețite de solistele Stana Stepănescu și Oana Tomoioagă. Finalul spectacolului va readuce spectatorii la Sibiu, pe Valea Târnavelor, zonă renumită pentru podgoriile întinse și vinul bun de altădată. Coregrafia spectacolului este realizată de Theodor Vasilescu și Silvia Macrea, iar conducerea muzicală stă sub bagheta maestrului Gabriel Popescu.

Super concert ACADELIA. După o călătorie și în cultura populară a României, Piața Mare va fi scena unui concert a celui mai în vogă artist român al momentului: Delia, o prezență constantă în topurile muzicale naționale. Cele 30 de videoclipuri realizate de Delia până acum depășesc 500 de milioane de vizualizări. Sibienii vor avea parte de una dintre cele mai grandioase producții muzicale realizate vreodată în România. Show-ul Acadelia este o producție tehnică excepțională, cu jocuri de lumini și umbre, efecte 3D și inclusiv confeti în formă de acadele.

Două evenimente gastronomice marca Sibiu, Regiune Gastronomică Europeană 2019.

  • 8-9 mai. Pe strada Turnului va avea loc un Pop-Up Food Market, un târg cu produse gastronomice locale și rețete tradiționale preparate la fața locului.
  • 8-12 mai. Pe strada Cetății va avea loc Sibiu Summit of Taste, un eveniment ce va include show-uri culinare, standuri cu produse locale tradiționale, dar și zone de florărie și aprozar.
Evenimentele sunt organizate de Primăria Municipiului Sibiu, prin Casa de Cultură a Municipiului Sibiu.

Comentarii

4 comentarii

Zumz

Acum 2 ani

Serios? Junii si Delia?! Cred ca macar fatuca o sa fie fericita de asa companie. Pentru un oras ca Sibiul si pentru un summit european cred ca eram in stare sa nu jignim Piata Mare cu asemenea concerte.
Raspunde

GICA CONTRA

Acum 2 ani

bai zumzaila cam tampit. Cam pe cine vroiai sa aduca in Sibiu ca sa fie reprezentativ? pe niste grohaitori de muzica rock, pe niste drogati??? Pe niste manelisti cumva?? JUNII sunt emblema culturii romanesti, cei mai buni ambasadori ai Sibiului
Raspunde

Alex

Acum 2 ani

Rusine Primariei Sibiu pentru asa un concert slab la un asa un eveniment mare. Delia si junii trebuia sa fie la deschiderea unui artist de talie internationala.
Raspunde

Bogo

Acum 2 ani

Paula Seling, pura clasa, eleganta, comparat cu blonda tupeista & fitoasa dă Berceni, manca-t-as! Totusi, ne lamureste cineva ce naiba este/inseamna acadelia?!!?!!?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus