Marţi,
17.05.2022
Acum
0°C

Un milion de euro. Skate park-ul din zona Obor va fi inaugurat vineri

Un milion de euro. Skate park-ul din zona Obor va fi inaugurat vineri

La zece luni de la demararea lucrărilor, administrația locală anunță inaugurarea skate park-ului în care s-a investit aproximativ un milion de euro.

Primarul Sibiului, Astrid Fodor, va deschide, oficial, noul skate park al Sibiului în cursul zilei de vineri, 17 mai, de la ora 13:00, potrivit unui anunț al administrației locale. Skatepark-ul din zona târgului Obor este o lucrare ce ar fi trebuit finalizată de la începutul lunii octombrie a anului trecut. Cu o valoare contractuală de 4,55 milioane de lei, noul skatepark are dimensiuni considerabile având în vedere ”piața” românească în materie: include opt ansambluri alcătuite din elemente prefabricate și elemente monolit din beton armat specifice. Cu acces dinspre Calea Șurii Mari, noul skatepark va fi deservit și de 70 de locuri de parcare. Lucrările au fost executate de Sport Play Systems SRL Turda, termenul inițial fiind de 90 de zile. Noua investiție include opt ansambluri alcătuite din elemente prefabricate și elemente monolit din beton armat specifice, dar și o clădire administrativă, folosită și pentru vestiare și toalete.

skate parc 2

Pentru cei peste șase ani

Consiliul local al Sibiului a adoptat, în cursul lunii trecute, regulamentul de utilizare a noii investiții. Dotările noului skatepark (trasee, piste, parcare, vestiar, zone de odihnă etc) vor putea fi folosite gratuit de oricine, în intervalul orar 08:00 – 22:00 al fiecărei zi, atâta timp cât are vârsta minimă șase ani. “Complexul este un loc public, accesul fiind asigurat cu respectarea nelimitativă a regulilor de securitate, conduită și respect reciproc, regăsite în prezentul regulament. Accesul cu vehicule și autovehicule (autoturisme, autoutilitare) este permis doar practicanților care au la acel moment în posesie echipamentul (bicicletă, trotinetă, skateboard, role) destinat activității sportive“, se arată în regulamentul adoptat.

Prin limitarea accesului în parcare doar a celor care au echipament, administrația urmărește să evite ocuparea celor 70 de locuri de parcare ale skate park-ului de către mașinile celor care merg în târgul Obor, spre exemplu. “Cu acordul administratorului (care va fi Serviciul de administrare a domeniului public și privat – n.r.), complexul poate găzdui organizarea unor evenimente, cursuri sau competiții de profil, de către ONG-uri sau alte persoane fizice sau juridice“, se mai arată în regulament. Potrivit căruia skate park-ul va fi inspectat zilnic și va fi închis dacă va ploua, ninge, va fi ceață sau este acoperit cu gheață.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

10 comentarii

Pusculitza bunicutzei

Acum 3 ani

1oooooo euro- un milion euro. Ce a costat 1 milion de euro : ceva betoane , citiva metri de pavaj, 3 wcuri si poarta. 1 milion de euro
Raspunde

Bunicutza METEO

Acum 3 ani

Se anunta la stiri cat e zapada la Balea, cotele apelor Dunarii , cum sunt valurile la mare , e oare posibil ca primaria sa anunte pe situl ei cand e deschis cand e inchis skateparkul???? De ce spun asta ? Copii din Sibiu nu au cate un skatepark in fiecare cartier. Sunt nevoiti sa mearga la capatul orasului. Autobuzele circula foarte rar ( hotarirea primariei) si e foarte posibil ca nea Caisa de la Pietze sa inchida poarta ca asa vrea muschii lui. De aproximativ 2-3 luni de zile vad copii si tinerii cum merg sa vada daca e deschis sau inchis skateparkul. Si bineinteles ca e inchis. Aaahh era sa uit ce face primaria cu prostituatele de pe trotuarul de acces la skatepark???
Raspunde

Luc

Acum 3 ani

Asteptam si terenuri de baschet , de fotbal , piste de alergat in fiecare parc / cartier asa cum are orice oras care se respecta .
Raspunde

Adrian Ionescu

Acum 3 ani

A costat mai putin de un milion de euro si e cel mai mare skatepark din tara, poate si din statele vecine, si da, e la noi in Sibiu, dar e asa usor sa comentezi negativ cand nu ai fost sa vezi ce e acolo, cand probabil te pricepi si la fotbal si la filme si la femei si bineinteles nu mergi la vot ca .... n-ai cu cine! Esti un exemplu negativ, felicitari!
Raspunde

un sibian

Acum 3 ani

este una din cele mai NEFOLOSITOARE investitii din Sibiu...au sifonat 1 mil euro pentru nimic!!! o MONUMENTALA prostie marca primaria Sibiu & "d-na Fodor"!!!
Raspunde

Andrei

Acum 3 ani

Bai Adrian Ionescu, tu realizezi ce inseamna 1 mil de euro? Si fost pana acolo sa vezi niste betoane turnate, o parcare cu pavajd si o alee pe mijloc? Ce s-a facut acolo nu putea sa coste mai mult de 250.000 euro!!!!
Raspunde

In Preajma

Acum 3 ani

N-ai cum să crezi că acea construcție a costat atât (cu excepția persoanelor ce fără "mansardă'). Cât despre utilitatea unui astfel de obiectiv recreațional....amplasarea e cel puțin bizară. Nu era mai bine să cheltuie banii aceia pe vreo două podețe? Nu zic să nu se fi făcut deloc dar cum a ajuns o prioritate când avem atât de multe alte lucruri importante neterminate? În concluzie încă o sifonare de bani, din păcate pe ăștia nu "vine DNA să-i ia".
Raspunde

Mircea

Acum 3 ani

1 milion de euro cu tot cu teren?
Raspunde

Bunicutza spargatoare

Acum 3 ani

http://www.turnulsfatului.ro/2019/01/15/casa-de-cultura-a-municipiului-sibiu-si-teatrul-de-balet-s-au-mutat-in-sediul-nou-cp/ Tot 1 mil euro dati de aceasi primarie. Comparati voi. 1 mil o parcare sau 1 mil o cladire
Raspunde

Cristi

Acum 3 ani

haters gonna hate , skaters gonna skate
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus