Miercuri,
17.08.2022
Cer Senin
Acum
16°C

Expoziție deosebită a unui fotograf sibian. Proiectul e inclus în FITS

Expoziție deosebită a unui fotograf sibian. Proiectul e inclus în FITS

Artistul sibian Daniel Munteanu pregătește o expoziție foto cu totul deosebită, pentru luna iunie. Proiectul de numește „Transience” (Efemeritate) și este inclus în programul FITS. 

Transience/Efemeritate este un proiect fotografic ce a durat nu mai puțin de cinci ani pentru a fi dus la bun sfârșit. Este realizat prin tehnica intentional camera movement (ICM), ce constă în mișcarea aparatului în diverse moduri în timpul unei expuneri mai îndelungate decât normal. Peste 80.000 de imagini au fost realizate în acest fel, din care a rezultat o bază de date de peste 40.000, dintre care cele mai valoroase au fost selectate.

„Transience rezultă din zeci de mii de încercări de a mă apropia de o fotografie picturală realizată cu senzorul aparatului digital, pictură de lumină la propriu, pictură cu imaginea în sine, din urmărirea armoniei liniilor de tușă, născute din mișcare într-un cadru compozițional care trebuie decis ca având un început și un sfârșit în acea deplasare a aparatului de fotografiat. Am dorit să fotografiez realitatea într-un mod în care nu mai pare reală, palpabilă, concretă, ci mai degrabă ca și cum totul ar fi făcut din ceață, particule elementare sau unde de lumină. O fotografie care descrie realitatea într-un fel ne-realist”, spune artistul.
48319157_1969327133120437_2138575099849080832_o

Locațiile incluse în proiect sunt București, Barcelona, Roma, Kyoto, Paris, Veneția, Parcul Național Retezat, Arboretumul Simeria și altele. Imaginile cuprind tematici precum: orașul, apa, focul, experimental, conceptual,  abstract și arhetipuri-personaj, puse în scenă de către fotograf, care de multe ori joacă și rolul de regizor.

Expoziția va avea loc în perioada 5-30 iunie, la Muzeul de Artă Contemporană Brukenthal. Vernisajul va fi susținut pe 5 iunie, începând cu ora 17:00, alături de un recital muzical Elven Bird.

Daniel Munteanu este un artist vizual cu activitate în mai multe zone digitale, specializat în fotografie de artă regizată în studio (aranjamente fantastice în stil Ikebana, fotografiate cu lumină artificială), fotografie creativă și fotografie impresionistă, experimentală și abstractă prin tehnica ICM.

În ultimii cinci ani a lucrat la proiectul impresionist Transience/Efemeritate, călătorind în diferite orașe și zone din Europa, experimentând și realizând peste 80.000 de imagini doar pentru acest proiect, cu scopul de a transforma realitatea fotografiată în pictură fantastică.

Mai multe creații ale artistului sibian pot fi găsite pe site-ul acestuia, precum și pe pagina de Facebook.

60341373_2198681680184980_1429619296568344576_o

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus