Duminică,
19.05.2024
Partial Noros
Acum
24°C

Tramvaiul către Rășinari se pune din nou în mișcare pentru o plăcintă dulce, cu urdă și mărar

Tramvaiul către Rășinari se pune din nou în mișcare pentru o plăcintă dulce, cu urdă și mărar

”Vărzarul” - o plăcintă dulce din urdă și mărar – este motivul pentru care, la sfârșitul acestei săptămâni, tramvaiul care leagă Sibiul de Rășinari va fi pus din nou în circulație.

Sibienii și toți musafirii orașului sunt invitați în dimineața zilei de sâmbătă la Rășinari, unde va începe a treia ediție a Zilei Vărzarului, eveniment dedicat plăcintei cu care locuitorii din satul lui Cioran și Goga se laudă. Deplasarea către acest eveniment se poate face și cu tramvaiul care leagă Rășinariul de Sibiu. ”În monografia comunei Rășinari din anul 1915 este menționat faptul că «vărzarul» nu lipsea niciunui bun creștin de pe masa de Rusalii. Ziua Vărzarului o sărbătorim la Rășinari pe data de 8 iunie pentru a celebra și Rusaliile. Cu ocazia evenimentului, veți putea degusta preparate autentice din zona Mărginimii Sibiului, zonă care a fost premiată în anul 2015 ca Destinație Europeană de Excelență în Turism și Gastronomie Locală”, arată reprezentanții Primăriei Rășinari.

Ziua Vărzarului este un eveniment împărțit în trei etape, pe durata a trei ore și jumătate, la care se poate ajunge cu tramvaiul care va pleca la ora 10:00, din stația Dumbrava. La sosire în Rășinari, oaspeții vor fi tratați cu vărzar, gogoși și sirop. Ulterior va avea loc o demonstrație de gătit de ”vărzar”, după care cei mici vor intra în atelierul de gătit cocoloși cu brânză, unde vor învăța modul de preparare al acestora de la localnici.

Ziua Vărzarului va avea loc la Centrul de Informare Turistică din Rășinari, lângă stația de tramvai și parcul pentru copii. ”Avem locuri limitate pentru eveniment, iar înscrierea se va face pe website-ul rasinari.travel, și vom acționa după principiul «primul venit, primul servit». Costul participării la eveniment este de 10 de lei pentru copii și 25 de lei pentru adulți, în preț fiind inclus transportul cu tramvaiul dus-întors, degustarea de produse autentice și atelierul pentru copii”, mai arată reprezentanții Primăriei Rășinari.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus