Miercuri,
20.01.2021
Parțial Noros
Acum
-4°C

Cristian Pomohaci. Condamnat pentru evaziune, invitat de marcă la Gura Râului

Cristian Pomohaci. Condamnat pentru evaziune, invitat de marcă la Gura Râului

Fostul preot Cristian Pomohaci va fi prezent și anul acesta pe scena Festivalului Bujorul de munte din Gura Râului. Preotul a fost caterisit de Mitropolia Ardealului ca urmare a unor acuzații de agresiune sexuală asupra minorilor, neconfirmate însă de procurori. Care, în schimb, l-au trimis în judecată pentru evaziune fiscală.

Fostul preot Cristian Pomohaci va cânta în fața a mii de sibieni în ultima zi a acestei săptămâni, el fiind condamnat la un an de închisoare cu suspendare pentru evaziune fiscală. În toamna anului trecut , el a recunoscut în fața procurorilor că închiriat 11 din apartamentele pe care le deține la sume mult mai mari decât cele declarate la Fisc. Potrivit procurorilor, suma nedeclarată de Pomohaci se ridică la 684.487 lei, echivalentul a 152.883 euro, bugetul statului fiind prejudiciat cu 136.572 lei. În plus, acum doi ani Cristian Pomohaci a dat afară din rândul preoților ortodocși, ca urmare a unei decizii a Consistoriului Mitropolitan, după un scandal cu acuzații de agresiune sexuală asupra minorilor. Ulterior, însă, procurorii au clasat cazul în care aceștia s-au autosesizat.

În aceste condiții, Cristian Dorin Pomohaci este invitat să urce din nou pe scena Festivalului Bujorul de munte, care va avea loc la sfârșitul acestei săptămâni la Gura Râului. Silvia Macrea, directorul Centrului de promovare a culturii tradiționale “Cindrelul -Junii” Sibiu, instituție coorganizatoare a festivalului spune că nu știe nimic despre condamnarea artistului.

“Eu nu știu de nici o condamnare. Atâta timp cât e un artist îndrăgit și lumea îl cere ... arta e artă. Nu știu de nici o condamnare, dar o să mă interesez”, declară directorul pentru redacția Turnul Sfatului.

Festival cu muzică și preparate tradiționale

A 15-a ediție a Festivalului Bujorului de munte va avea loc între 29 și 30 iunie 2019, la Gura Râului. Festivalul va începe sâmbătă de la ora 18:00 cu spectacolul folcloric și jocuri populare din mărginime, “Cina ca la stână”. Sibiul deține titulatura de Regiune Gastronomică Europeană, astfel fiecare solist va prezenta preparate tradiționale, specifice zonei din care provin.

Programul festivalului

29 IUNIE 2019 - ora 18:00, Scena Festivalului (în aval de baraj)

Cină ca la stână. Spectacol folcloric susținut de:

 Ansamblul Folcloric „Bujorul de Munte” – Gura Râului

 Ansamblul Folcloric „Păstrătorii Tradiţiei” – Pecica, jud. Arad

 Ansamblul Folcloric ,,Dor Străbun” – Bilca, jud. Suceava

 Ansamblul Folcloric „Străjencuța” – Straja, jud. Suceava

Ansamblul Folcloric ,,Ceata Junilor” - Sibiu

Invitați sunt Oana  Tomoiagă, Gabriel Dumitru, Bogdan Firu, Răzvan Năstăsescu, Geanina Gavrilă, Ioan Răulea, Traian Stoiță, Adriana Irimieş, Maria Lepindea, Camelia Cosma Stoiță, Alina Pinca, Marcel Părău, Ilie Medrea, Călin Brăteanu, Aurora și Săndel Mihai

De la ora 22:00, În aval de baraj – Foc de tabără

30        IUNIE 2019

Ora 11:30 – Primirea oficială, la intrarea în comuna Gura Râului

Ora 12:00 – Jocul Junilor din Gura Râului, în fața Bisericii

Ora 13:00, Scena Festivalului (în aval de baraj)

Spectacol folcloric susținut de Ansamblul Folcloric Profesionist „Cindrelul-Junii Sibiului”

Invitați sunt Ovidiu Homorodean, Stana Stepanescu, Tudor Furdui Iancu, Robert Târnăveanu, Nicușor Iordan, Carmen Popovici Dumbravă, Mariana Anghel, Adrian Stanca, Cristian Pomohaci, Nineta Popa

Festivalul este organizat de Primăria şi Consiliul Local Gura Râului, Consiliul Județean Sibiu și Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale „Cindrelul – Junii” Sibiu.

 

Denisa Laicauf

de Denisa Laicauf

Denisa Laicauf Reporter 0744196362

Comentarii

5 comentarii

grija la OO

Acum 1 an

PAZITI-VA FUNDU !!
Raspunde

Cris

Acum 1 an

Foarte multe escrocherii sunt in mișcare in lumea “ sfinților “. Nu numai in România !
Raspunde

Vasile Von Vasile

Acum 1 an

io am o singură întrebare pentru fătuca asta de se dă ”reporteriță”: ce are a face condamnarea lui Pomohaci și excluderea lui din rândul preoților cu participarea la Festival? crezi că aveai nevoie de răscolit niscai **** ca să iasă știrea mai în față?
Raspunde

tanti marioara

Acum 1 an

Lacomia nu se potriveste cu un preot care era considerat aproape sfant de cei care mergeau in satul unde slujea. Totusi nu a prejudiciat statul chiar asa de mult! Altii au facut-o si mai si, dar n-au patit nimic... lacomia nu e buna, in general, inssa pt. un preot e o pata pe obrazul lui...
Raspunde

L

Acum 1 an

Rusine pentru Presa, ca il mai mediatizeaza pe SARLATANUL asta.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus