Sâmbătă,
25.09.2021
Cer Senin
Acum
15°C

Primăria Sibiu lămurește situația stadionului: 5 oferte pentru schimbarea gazonului, restul lucrărilor se fac etapizat

Primăria Sibiu lămurește situația stadionului: 5 oferte pentru schimbarea gazonului, restul lucrărilor se fac etapizat

Primăria Sibiu detaliază, într-un răspuns oferit Turnul Sfatului, care este stadiul proiectului de modernizare a stadionului municipal.

Explicațiile vin în contextul în care echipa de fotbal FC Hermannstadt a reluat pregătirile pentru noul sezon al Ligii 1, iar în rândul suporterilor și al jucătorilor există temerea că echipa ar putea pleca din nou din Sibiu pe perioada schimbării gazonului. Despre acest aspect a vorbit și președintele FC Hermannstadt, Teodor Birț, în cadrul emisiunii TSTV de săptămâna aceasta.

”Clar că există dorință, eu nu cred că este comod pentru nimeni din Sibiu, mai ales pentru conducerea primăriei, să stea în incertitudinea aceasta. Dar, încă o dată, subliniez, eu mă bucur foarte mult că se face, că există voință. Procedura cu privire la suprafața de joc este în desfășurare. Nimeni nu poate să spună dacă vor fi clarificări, contestații… Știu că există un termen de execuție foarte scurt, undeva la zece săptămâni”, a declarat Teodor Birț.
Conducerea primăriei arată că procedura pentru modernizarea gazonului este în desfășurare, în prezent evaluându-se cele cinci oferte primite.

fc hermannstadt u cluj baraj promovare fotbal (10)

”Prima etapă de reabilitare a Stadionului s-a încheiat în luna mai 2019, iar lucrările de modernizare continuă etapizat pentru a fi mai ușor gestionabile.  Serviciul care administrează Stadionul a contractat modernizarea turnicheților de la tribuna reabilitată în această primă etapă, lucrările fiind în curs. Valoarea contractului pentru această lucrare este de 833.000 lei.

De asemenea, s-a realizat proiectul tehnic pentru o nouă etapă de modernizare a stadionului și anume modernizarea suprafeței de joc. După finalizarea documentației, în luna mai, Primăria Sibiu a inițiat o procedură de achiziție pentru această etapă, primindu-se 5 oferte, aflate în prezent în evaluare. Lucrările presupun instalarea unor sisteme de drenaj, irigații și încălzire și așternerea unui nou gazon. Aceste lucrări sunt estimate la 4 milioane de lei (fără TVA)”, arată municipalitatea într-un răspuns oferit la solicitarea Turnul Sfatului.
De asemenea, reprezentanții primăriei au detaliat și etapele rămase pentru modernizarea stadionului, lucrări pe care le vom putea vedea în următorii ani.

Simulare a stadionului după finalizarea tuturor lucrărilor. Sursa: Studiul de fezabilitate Simulare a stadionului după finalizarea tuturor lucrărilor. Sursa: Studiul de fezabilitate

„Următoarele lucrări de modernizare care vor fi licitate și contractate presupun:

- reconstruirea tribunelor demolate din beton armat, pe trei niveluri, inclusiv amenajarea peluzelor. In noua tribună vor fi amenajate toate spațiile interioare aferente jucătorilor, media, oficialități, corespunzătoare pentru un stadion de categoria IV UEFA, care permite susținerea  meciurilor de fotbal internaționale

- realizarea de loje, punct de comandă în noua tribună

- amenajarea de locuri speciale pentru spectatori cu dizabilități în peluză

- amenajarea de zone speciale pentru galeriile (oaspeților si gazdelor) în noile peluze

- realizarea unui acoperiș peste noile tribune care se vor construi cât și peste tribuna existentă, astfel încât va exista un acoperiș unitar

- montarea a două noi tabele de scor în tribune

- împrejmuirea Stadionului

- instalarea turnicheților și a caselor de bilete la tribunele care se vor reconstrui

- realizarea unui sistem de sonorizare și supraveghere video

- ameajarea unui sistem de nocturnă pentru teren și a unui sistem de iluminat pentru noile spații ale Stadionului

- reabilitarea și dotarea corespunzătoare a sălii de atletism

- refacerea punctelor de alimentare cu energie electrică

- refacerea sistemelelor utilitare in toate spatiile interioare si exterioare din incinta stadionului la cele noi cat si in cele existente (cu exceptia celor care au fost inlocuite la etapa de reabilitare)

- amenajarea de locuri de parcare

Valoarea acestor lucrări va rezulta din documentația tehnică, în curs de finalizare în prezent”, concluzionează municipalitatea sibiană.

stadion 1

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

7 comentarii

MB

Acum 2 ani

Ma inteb: un an de zile cat echipa a fost in "exil" nu au avut timp sa faca toate aceste demersuri? Lucrarile efecrive trebuiau sa inceapa a doua zi dupa returul barajului. Asta la niste oameni care lucreaza cu cap. Realitatea arata cat de incompetenti sunt cei care se ocupa. La renovarea tribunei acoperite primaria avea scuza ca nu a fost constructorul de cuvant. Acum nu mai au nicio scuza...
Raspunde

Vasile Von Vasile

Acum 2 ani

Ei na și tu acuma. Au scuză, cum să nu aibă. Cum care? Păi lucrează la Primărie... asta e scuză destul
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Pepe

Acum 2 ani

Ma mir ca fotbalul nu e ajutat, doar face parte den categoria CIRC attat de promovat de ad_ ministratia sibiana, mai precis de veorica noastra.
Raspunde

kokos

Acum 2 ani

N-ai cu cine in primaria Sibiu , numai incompetenti in frunte cu tanti fodor.Licitatia pentru gazon trebuia facuta in iarna astfel incat in prima zi dupa baraj sa inceapa lucrarile. Sunt curios cat va dura evaluarea celor 5 oferte , cred ca mai putin de doua luni nu . Mare minune daca gazonul va fi gata anul asta prin noiembrie , cel mai sigur va fi gata la primavara. Cat despre restul stadionului , la cum s-au miscat lucrurile pana acum cu tanti fodor , poate prin 2023 sa fie gata, sau prin 2022 cu un primar iubitor de sport ales la alegerile de la anul.
Raspunde

me

Acum 2 ani

Nu este nimic lamurit, doar generalitati. Sant 5 oferte in evaluare pentru gazon ? Cat dureaza aceasta evaluare? Cand se apuca, efectiv, de lucru la gazon? La aceste intrebari trebuie sa raspunda primaria.
Raspunde

Gazonul dă haur

Acum 2 ani

Aproape un milion de coco niște iarbă?!?! O M G!!!
Raspunde

Broscarul

Acum 2 ani

A devenit stadionul o vaca de muls pentru primarie. De aia nu se da lucrarea unei singure firme pana la la finalizarea lucrarii. Pentru fiecare lucrare un studiu de fezabilitate pe bani grei. Daca pentru lucrarile facute pana acum au platit 8.000.000 roni ce sa mai vb de 2.000.000 lei pentru gazon si instalatia de incalzire.v Sunt curios cine sunt firmele care fac studiile de fezabilitate pentru toate lucrarile din sibiu si mai ales cine sunt actionarii acestor firme.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus