Miercuri,
20.10.2021
Cer Senin
Acum
3°C

Interviu cu spaniolul de la FC Hermannstadt, Biel Company: Îmi place atât de mult Sibiul că mi-am cumpărat apartament aici

Interviu cu spaniolul de la FC Hermannstadt, Biel Company: Îmi place atât de mult Sibiul că mi-am cumpărat apartament aici

Biel Company este un fotbalist de 27 de ani care a semnat cu FC Hermannstadt în vara anului trecut. Jucătorul de origine spaniolă a avut parte de o accidentare gravă în luna februarie, ceea ce l-a făcut să aibă nevoie de șase luni de pauză. Chiar dacă acesta nu mai este prezent fizic lângă colegii săi, din cauza tratamentelor pe care trebuie să le urmeze, Company abia așteaptă să se întoarcă la echipă. Turnul Sfatului a vrut să vadă cum se mai simte fotbalistul și care este starea lui de spirit .

Care este starea ta actuală și când te vei întoarce la Sibiu?

În acest moment mă simt bine și îmi doresc să mă întorc cât mai repede posibil. Lucrez mult în fiecare zi, nu e ușor, e greu la nivel mental când ești accidentat pentru că pierzi foarte multe în acest timp. În schimb am familia aici și oameni foarte buni care lucrează cu mine ca să îmi revin într-un timp scurt și sper ca până în septembrie să joc din nou.

Ce părere ai despre evoluția echipei?

Știu că au semnat cu jucători buni în ultima vreme, de asemenea cu un antrenor foarte bun. Păstrez legătura cu câțiva dintre jucători și știu cât de tensionată a fost atmosfera în sezonul trecut. Mă bucur pentru ceea ce au reușit să facă.

Cum a fost pentru tine să joci pentru Hermannstadt?

Pentru mine să joc la Hermannstadt a fost o altă provocare a carierei mele. Am jucat 6 ani în Spania și unul în Cipru, cu alte culturi și alte limbi, dar venirea la Sibiu a fost o provocare bună pentru a demonstra că pot juca în prima ligă din România.

Cum ai caracteriza nivelul fotbalului din Liga 1?

Nivelul primei ligi din România este unul destul de bun, îl pot compara cu cel al ligii secundare din Spania. Sunt echipe cu îndeajuns de mulți bani, dar și cu bani mai puțini, însă asta face ca prima ligă să fie atât de diversificată.

Ce așteptări aveai când ai semnat cu Hermannstadt? Ce imagine are România în zona Spaniei de unde vii tu?

Înaintea venirii mele în România am avut câteva propuneri, dar nu au fost îndeajuns de convingătoare. Am discutat cu câteva persoane care au jucat în România înaintea mea și ele m-au convins să vin la FC Hermannstadt. Am avut o surpriză frumoasă când am venit, totul era mai bine decât mă așteptam, mi s-a spus că oamenii sunt primitori și că orașul este frumos, dar nu îmi imaginam că va fi chiar așa. Sunt foarte fericit că am venit la această echipă, iar toate așteptările mele legate de oameni, oraș și colegi au fost întrecute de realitate. România este văzută foarte bine, în ceea ce privește fotbalul, în Spania, fiind un alt aspect care m-a convins să semnez acest contract.

Biel Company în 2009 și în 2019, de la Real Madrid la FC Hermannstadt (foto: pagina personală de facebook) Biel Company în 2009 și în 2019, de la Real Madrid la FC Hermannstadt (foto: pagina personală de facebook)

Ce reacție au avut prietenii și familia când le-ai spus că ai semnat cu o echipă din România?

Ei avut aceeași reacție ca a mea, au fost încântați și s-au bucurat pentru această ofertă, vor să mă bucur de ceea ce fac, să joc cu plăcere. Bineînțeles că este greu, pe de altă parte, să mă despart de ei pentru că sunt atâția kilometri între noi, dar mereu mă susțin și îmi doresc binele.

Cum ți se par condițiile pe care le-ai găsit la Sibiu?

Având în vedere că este o echipă care încă este în continuă dezvoltare, nouă în prima ligă, cred că evoluăm foarte bine. Acum s-a mai avansat și cu stadionul, sper că administrația să se ocupe în continuare de asta pentru a fi din ce în ce mai bun. Consider că în momentul actual condițiile sunt destul de bune, dar îmi doresc să devină și mai bune.

Cum e Sibiul, ce îți place să faci pe aici, cum îți petreci timpul liber, ți se pare un oraș scump?

Îmi place foarte mult Sibiul, Mallorca și Cipru sunt total diferite, cu o vreme foarte călduroasă, ceea ce a făcut ca Sibiul să fie diferit într-un mod plăcut pentru mine. Centrul este magnific, îmi place mult și acel târg de Crăciun. Mi-am cumpărat chiar și un apartament aici, am rămas foarte impresionat de acest oraș. Nu mi se pare o zonă prea scumpă sau prea ieftină, este o zonă normală. Cred că este un oraș cu foarte multe posibilități și cu un nume foarte important în Europa.

Ce mesaj ai pentru fanii Hermannstadt care te susțin în continuare și așteaptă revenirea ta?

Mi se pare că suporterii sunt cel mai bun lucru al echipei. Îmi amintesc că atunci când am venit la Sibiu am avut o perioadă mai proastă și am pierdut câteva meciuri consecutive, dar ei au rămas acolo pentru noi. Ne-au susținut, au continuat să cânte și să ne încurajeze, ceea ce pentru mine a fost încredibil. Am jucat la un alt club important înainte, dar acolo am fost insultați și criticați pentru fiecare greșeală pe care o făceam. M-am uitat la ultimele meciuri ale echipei pe care le-au jucat acasă, stadionul a fost plin la fiecare meci și m-aș bucura foarte mult să joc în fața lor. Vreau să dau tot ce pot pentru ca echipa să aibă cele mai bune rezultate posibile. Le mulțumesc foarte mult pentru susținere, pentru mine sunt în topul fanilor echipelor din prima ligă.

Fotbalistul se recuperează pentru noul sezon (Foto: pagina personală de facebook) Fotbalistul se recuperează pentru noul sezon (Foto: pagina personală de facebook)

Bianca Laura Lăpădat

de Bianca Laura Lăpădat

Sport, Sănătate Telefon: 0769 28 1942 E-mail: bianca[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus