Vineri,
27.01.2023
Innorat
Acum
-0°C

Președintele Iohannis a promulgat Legea Pensiilor. De la 1 septembrie punctul de pensie crește la 1265 lei

Președintele Iohannis a promulgat Legea Pensiilor. De la 1 septembrie punctul de pensie crește la 1265 lei

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretul pentru promulgarea Legii pensiilor. De la 1 septembrie, punctul de pensie va creşte la 1.265 de lei.

”Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat luni, 8 iulie a.c., decretul pentru promulgarea Legii privind sistemul public de pensii (PL-x 725/28.11.2018)”, a anunţat, luni, Administraţia Prezidenţială.

Camera Deputaţilor a adoptat, în 26 iunie, în calitate de for decizional, Legea pensiilor, iniţiată de fostul ministru al Muncii Lia Olguţa Vasilescu.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, social-democratul Marcel Ciolacu, a apreciat că era nevoie să fie pusă ordine în sistemul de pensii, anunţând că de la 1 septembrie punctul de pensie va creşte la 1.265 de lei, în 2020 va ajunge la 1.775 de lei şi la 1.875 de lei în 2021.

Secretarul general al PSD, Mihai Fifor, a susţine că vor exista bani pentru plata pensiilor, deşi necesarul va creşte până la 149 miliarde lei în 2022 (faţă de 76 mld. în acest an).

”Dar uitaţi-vă şi la creşterea PIB, care va fi de peste 23% faţă de nivelul actual! La împlinirea calendarului de majorări din Legea pensiilor, PIB-ul României va depăşi 1.270 mld. Lei (faţă de 1.031 în acest an)”, susţine Fifor.

Acesta afirmă că pensiile vor reprezenta 11,7% din PIB, sub media europeană de 12,9%.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

4 comentarii

Floris

Acum 3 ani

Acum ca Werner a promulgat legea pensiilor nu mai sare nimeni sa spuna ca guvernul PSD-ALDE e toxic? Parca si lu' Werner a inceput sa ii placa ...vai vai cum sa promulge el o lege plecata din ALDE-PSD ? Nu va aud ?!
Raspunde

LaFlemme

Acum 3 ani

Era obligat prin lege sa o promulge. Dar guvernul PSD-ALDE este extrem de toxic. Sa vedem de unde vor avea bani de pensii, dca nu din imprumuturi sau eliminarea pilonului 2.
Raspunde

tanti marioara

Acum 3 ani

Numai sa fie bani! Numai luna viitoare nu-i septembrie si oamenii isi vor primi pensiile majorate. Merita dupa o viata de munca...
Raspunde

IOO

Acum 3 ani

Pai deh... vin alegerile si trebuie sa dea bine la tota lumea. Nu putea sa iti dea singur in cap cu pensiile...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus