Luni,
20.09.2021
Ceata
Acum
12°C

Feeric Fashion Week reduce poluarea: „Moda e pe locul doi între cele mai poluatoare industrii”

Feeric Fashion Week reduce poluarea: „Moda e pe locul doi între cele mai poluatoare industrii”

Feeric Fashion Week, descris drept cel mai creativ festival de modă a început miercuri, 17 iulie. În cele câteva zile de festival care au mai rămas, festivalul de modă pregătește cele mai inedite prezentări de modă. La Aerodromul Măgura din Cisnădie va defila în fața publicului noua colecție Bianca Popp, printre avioane iar Pif Stefano va prezenta colecția „Monolog 20.19” la Aeroportul Internațional Sibiu.

Cea de-a 12-a ediție a Feeric Fashion Week a debutat, miercuri, la Versailles Weddings And Events cu expoziția de fotogragie ce rezumă conceptul ediției din acest an a festivalului, „Consume Less, Polute Less”. Vicepreședinte al FFW și influencer în modă, Landiana a reușit să capteze atenția fotografilor și a celor mai importanți editori de modă de la reviste precum Vogue, Elle, Marie Claire, Harper’s Bazaar și multe altele, în ultimele sezoane ale fashion week-urilor din Milano, Paris și Londra, folosind aceleași articole de îmbrăcăminte, fiind doar stilizate diferit. Vernisajul expoziției a fost urmat de petrecerea de deschidere.

„Unele voci poziționează moda pe locul doi între cele mai poluatoare industrii. Organizații non profit, dar și corporații, investesc major în campanii de conștientizare și chiar în cercetare, pentru a reduce nivelul de poluare. Tot mai mulți designeri independenți își gândesc noile colecții în acord cu mesajele de conștientizare pe care le transmit atât piața cât și marii jucători”, spune Mitichi, președintele Feeric Fashion Week.
Prezentările de modă au debutat joi, la umbra celui mai reprezentativ simbol al Sibiului, Turnul Sfatului. Silvia Șerban a prezentat în fața publicului o nouă colecție toamnă-iarnă, intitulată „DoubleYou”. “DoubleYou” este o colecție dedicată femeii autentice, așa cum este orice femeie în esența sa, care trece prin transformări personale și îi acceptă pe ceilalți așa cum sunt, care știe să creeze o lume de dragoste și respect, își sprijină partenerul către a-și atinge țelurile și își încurajează copiii să facă tot ceea ce le aduce fericire. Trecerea prin stilurile etnice ale mai multor popoare ale lumii este un omagiu adus adevăratelor zeițe, femei pământene care au susținut și susțin cu înțelepciune viața și se pun în serviciul comunității.

feeric

Următoarele două prezentări ale zilei au avut loc în decorul feeric al Palatului de Vară Brukenthal din Avrig. Eduardo Ocantos, unul dintre cei mai longevivi designeri la Feeric Fashion Week, a prezentat o nouă colecție plină de culoare de-a lungul pârâului ce străbate curtea palatului. Colecția din acest an e inspirată din picturile artistului argentinian și este creată exclusiv din materiale sustenabile, cum ar fi lâna de lamă, un animal specific zonei de nord a Argentinei. Lâna este vopsită în culori naturale și este asortată cu piese din mătase. Eduardo Ocantos este unul dintre cei mai renumiți designeri ai Americii de sud iar colecțiile sale au fost prezentate în ultimii ani pe scene din Franța, Serbia, Malta, Muntegru, Peru, Uruguay sau Mexic. La lăsarea serii și la lumina lampioanelor din pădurice, The Rags Tribe a prezentat o colecție vaporoasă, pretabilă zonelor călduroase, realizată exclusiv din materiale vintage, unicat, adunate de creatorul din spatele brandului din zona rurală a Indiei. Dawn Schuster, creatorul din spatele acestui brand, a pornit în această experiență după ce a văzut o postare pe Instagram cu un grup de femei salvate din infernul traficului de carne vie din Mumbai. În câteva săptămâni Dawn deschidea deja primul atelier din India, toate angajatele atelierului fiind femei ce au trecut prin acest calvar. Fiecare piesă creată de Rags Tribe este unicat și vorbește despre femei curajoase și puterea lor de a trece peste orice dificultăți.

feeric 1

Vineri, prezentările de modă încep la Aeroportul Internațional Sibiu. Pe banda de bagaje a Terminalului sosiri publicul va putea urmări prezentarea noii colecții a designerului Pif Stefano, intitulată Monolog 20.19. Prezentarea este programată să înceapă la ora 13:00. Apoi, la ora 17:00, la Aerodromul Măgura din Cisnădie, Bianca Popp va prezenta o nouă colecție feminină, înconjurată de avioane, parapante și deltaplane. De la ora 20:00, pe gradenele geometrice ale Pieței Habermann va avea loc prezentarea brandului Ramelle iar de la ora 21:00, în Feeric Venue, la Centrul Cultural „Ion Besoiu”, Bianca Popp va prezenta o colecție masculină iar Institutul European de Design va derula două prezentări colective realizate de studenții institutului. Cea de-a treia zi a Feeric Fashion Week se va încheia deseara, la Mango Pub, cu o nouă petrecere marca Feeric.

Feeric Fashion Week are loc între 17 și 21 iulie, la Sibiu. FFW 2019 are următoarele hastaguri oficiale #FeelFeeric #FeericFashionWeek #FordSibiu și #CentrulIonBesoiu pentru prezentarile de Venue. Rezervările la Gala Feeric de sâmbătă, 20 iunie, se fac prin email la adresa noja.marianicoleta@yahoo.com.

Evenimentul este cofinanțat de Consiliul Local Sibiu prin Primăria Municipiului Sibiu și de Consiliul Județean Sibiu.

Denisa Laicauf

de Denisa Laicauf

Denisa Laicauf Reporter 0744196362

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus