Luni,
05.12.2022
Parțial Noros
Acum
8°C

În 12 august se deschide autostrada spre Vest. Mai rămân 8 kilometri

În 12 august se deschide autostrada spre Vest. Mai rămân 8 kilometri

Constructorii de pe loturile 3 şi 4 ale autostrăzii Lugoj – Deva au anunțat autoritățile că sunt pregătiți de recepția lucrărilor luni, 12 august. „Ambii constructori (Comsa – lotul 3, Spedition UMB – lotul 4 – n.red.) au solicitat ca recepţia lucrărilor să aibă loc pe data de 12 august. Dacă nu intervine nimic între timp, am putea avea aceeaşi situaţie ca şi pe loturile 3 şi 4 de pe autostrada Sebeş – Turda unde, în prima parte a zilei, s-a recepţionat un lot, în a doua parte, al doilea lot, după care autostrada a fost inaugurată de şoferi, pur şi simplu”, susțin surse din cadrul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, citate de Glasul Hunedoarei.

Pentru a avea un drum doar pe autostradă din Sibiu spre Vest, vor mai lipsi doar 8 kilometri. Acolo unde urmează să se construiască „tunelurile pentru urşi”, la limita dintre judeţele Hunedoara şi Timiş. Aceşti 8 kilometri lipsă de autostradă vor însemna în trafic de fapt 16 kilometri în plus, atât cât e nevoie de parcurs între localitățile Holdea şi Margina pe DN 68 A.

Autostradă ce trebuia să se deschidă în 2014

În 2011, ministrul transporturilor de la acea vreme, Anca Boagiu, anunța că inaugurarea lucrărilor pe autostrada Orăştie – Sibiu, până la Nădlac se va face în anul 2014. Contractele de lucrări pentru loturile 3 şi 4 de pe Lugoj – Deva au fost semnate abia în 2012, iar lucrările efective au început doar în 2013. Spaniolii de la Comsa au fost primii, apuncându-se de lucru încă din 2013, dar în vara lui 2014 porţiunile decopertate erau deja din nou acoperite de vegetaţie pentru că tocmai Ministerul Transporturilor nu a emis autorizaţia de construcţie necesară. Spedition UMB s-a apucat de lucru pe lotul 4 un pic mai târziu dar societatea a lucrat fără autorizaţie de construire până prin 2015. Apoi au dat peste un cimitir pe care proiectanţii lucrării nu l-au observat în teren. Problema s-a rezolvat în mai puţin de un an, dar cea a celor cinci sau şase lilieci dintr-o specie rară existenţi într-o fostă pivniţă din coasta dealului de la ieşirea din Şoimuş spre Brad a avut nevoie de doi ani pentru a fi rezolvată.

În ciuda blocajelor apărute în 2014 – 2015, oficialii de la „Drumuri Naţionale” şi cei de la Ministerul Transporturilor, susţineau în 2016 că autostrada va fi gata în 2017.

Foto. Asociaţia Pro Infrastructură/facebook

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

9 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

MIHAI

Acum 3 ani

Acum însă, sunt absolut necesare cel puțin 3 benzi pe sens pe așa-zisele noastre autostrăzi! Mai ales, pe loturile din preajma reședințelor de județ și ale principalelor orașe pe care le va conecta la sistemul autostradal European.
Raspunde

IOO

Acum 3 ani

putem pleca cu viteza maxima din Romania
Raspunde

McD

Acum 3 ani

..cu bilet doar dus..
Raspunde

Daniel

Acum 3 ani

Cu viteza maxima nu, poate viteza maxima admisă!
Raspunde

Titlu boombastic

Acum 3 ani

Deschiderea nu e tot una cu receptia. O sa vedeti saptamana viitoare
Raspunde

HHH

Acum 3 ani

Mie imi miroase a sabotaj faptul ca exact in mijlocul celeai lungi sectiuni de autostrada sa fie o bucata necontractata! Nici sa vrei nu puteai face mai mult rau.
Raspunde

George

Acum 3 ani

Le-a trebuit 2 ani să mute liliecii ... doamne ferește....
Raspunde

McD

Acum 3 ani

https://adevarul.ro/locale/hunedoara/video-autostrada-opreste-deal-arata-nodul-holdea-lotul-trei-a1-finalul-lucrarilor-1_5cf58437445219c57e6611ca/index.html Astfel, vor mai rămâne de executat circa 14 kilometri de autostradă, între Holdea şi Margina, unde va fi construit, de asemenea, un tunel pentru urşi. Autostrada Lugoj – Deva va avea o lungime de 100 de kilometri.
Raspunde

Titlu boombastic

Acum 3 ani

Ati vazut ca am dreptate? Unde e deschiderea?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus